Narko-rat Kekinih saradnika - vlasnik "Hacijende" treća žrtva

Policija pretpostavlja da je Loncović ubijen u ratu koji trenutno besni između Stojanovićevih vernih saradnika i grupe koja mu je “otkazala poslušnost”, a u kom su već ubijeni Vujadin Pejanović zvani Vule Balavi i Miloš Ljubenović. Ubijenog Loncovića, policija je, kako saznaje “Blic”, upravo dovodila u vezu sa ubistvom Pejanovića (34) prošle godine.

"Pejanović, koji je takođe godinama bio blizak Stojanoviću, u jednom momentu se “odmetnuo” i otkazao poslušnost. Na “odmetničkoj” strani našlo se još nekoliko Stojanovićevih bliskih saradnika i tako je počeo rat", kaže za “Blic” izvor iz MUP Srbije.

Prva žrtva tog rata bio je Pejanović, koji je ubijen u februaru 2012. po izlasku iz kafića “Ki Largo” na Novom Beogradu.

"Istragom ubistva došli smo da saznanja da je prethodno još jednom bilo pokušano ubistvo Pejanovića, ali je on tada uspeo da sačuva živu glavu"
, kaže izvor “Blica” i navodi da se daljom istragom došlo do saznanja o ratu između Stojanovićevih saradnika, kao i do informacije da je u ubistvo bio umešan Loncović.

Ta informacija je, međutim, ostala samo na sumnjama policije jer za hapšenje nije bilo dokaza. Policija je, međutim, sigurna da je ubistvo Pejanovića izvršeno po direktnom naređenju Stojanovića, a likvidaciju je naredio iz Brazila. Motiv: osveta, kao i upozorenje ostalim “odmetnutim” saradnicima.

U decembru prošle godine usledilo je novo ubistvo. “Odmetnuti” član Stojanovićeve grupe, Miloš Ljubenović ubijen je na Novom Beogradu, nakon što je izašao iz zgrade u Ulici Jurija Gagarina i seo u svoj automobil. Nepoznati ubica u Ljubenovića je ispalio nekoliko hitaca i pobegao.

"Od tada se na ulicama Beograda vodi pravi narko-rat za pruzimanje teritorije. Ekipa “odmetnutih” je shvatila opasnost koja im preti. Zato je Loncović i ubijen"
, kaže izvor.

Loncović je ubijen na parkingu u Ulici Sretena Mladenovića Mike u Rakovici u momentu dok je sedeo za volanom “mercedesa” nemačke registracije. Nepoznati ubica prišao je vozilu i u Loncovića ispalio nekoliko hitaca od kojih su ga tri pogodila u glavu. Telo ubijenog Loncovića je prebačeno na Institut za sudsku medicinu, a policija je na mestu zločina obavila uviđaj i razgovarala sa porodicom.

Ubijeni Loncović, osim “Hacijende Rodizio” držao je i restoran “La Čoza grande” na Senjaku. Često je boravio i u Nemačkoj, u kojoj je, prema informacijama policije, izvesno vreme proveo u zatvoru. Sa Stojanovićem je blizak odranije, mnogo pre nego što je novobeogradski bos pobegao iz Srbije. Stojanović je u inostranstvo pobegao 2006. nakon ubistva vođe bežanijskog klana Gorana Mijatovića Mite, a utočište je pronašao u Brazilu, odakle rukovodi švercom kokaina.

--------------------------------------------
Porodica sumnja, policija uzdržana

Porodica Loncović sumnja da iza ubistva stoji jedan naš gastarbajter iz Nemačke od koga je Nemanja pozajmio 300.000 evra kako bi otvorio restoran “Hacijenda Rodizio”.
- Loncović taj novac nije vratio, iako je čovek pristao da mu se vrati samo deo, i u ratama - kaže naš izvor, navodeći da policija ne sumnja da osoba od koje je Loncović uzeo novac ima veze sa ubistvom.

-------------------------------------------
Čitulja od Stojanovića

Dejan Stojanović Keka u ime svoje porodice objavio je čitulju povodom ubistva Loncovića. Čituljama se od Loncovića oprostilo i nekoliko fudbalera Crvene zvezde, kao i pevač Aca Lukas.

Izvor: BLIC

Pogledajte još