Biciklistička mapa bačkih i banatskih sela

NOVI SAD - Zelena mreža Vojvodine predstavila je projekat "Biciklom do roda" u okviru kojeg je izrađena biciklistička mapa bačkih i banatskih sela.

Predstavnica Zelene mreže Olivera Radovanović rekla je na konferenciji za novinare u Izvršnom veću da je cilj projekta doprinos promociji "održivog, zelenog turizma", zaštiti i unapređenju biodiverziteta, kao i razvoju sela.

Područje Bačke i Banata prvi put je dobilo kartu u A2 formatu, na srpskom i engleskom jeziku, koja sadrži mnoge informacije o tom području, rekla je Radovanovićeva.

Dodala je da su karti informacije o svakom selu, prirodnim rezervatima, kulturno-istorijskim spomenicima, mestima za noćenje, restoranima, muzejima i etno muzejima, zadužbinama, etno kućama, servisima za bicikle, kupalištima i mestima za kampovanje.

Pokrajinski sekretar za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Slobodan Puzović rekao je da je izrada te mape dobar primer promocije prirodne i kulturne baštine Vojvodine, i njihovo povezivanje sa aktivnostima koje usmeravaju ljude na zdrav život.

Projekat "Biciklom do roda" realizovan je u okviru programa Akcionog plana politike za mlade u Vojvodini.

Izvor: RTV
23. maj

Pogledajte još