16 razloga za svakodnevni seks

1. Oslobodite se stresa

Kad vežbe dubokog disanja zakažu, tu je seks da uskoči u pomoć. Tokom seksa vaše telo proizvodi dopamin, supstancu koja smanjuje simptome stresa, zatim endorfin, poznatiji kao "hormon sreće" i oksitocin koji povećava vašu želju. U studiji objavljenoj u Public Library of Science journal tri neurologa su sprovela test nad pacovima i otkrila da su oni pacovi koji su seksualno aktivni manje anksiozni od pacova bez seksualne aktivnosti.

2. Sex je odlična vežba

Vođenje ljubavi je oblik fizičke aktivnosti. Tokom seksa se trošite kao za vreme vežbi - sagorevate kalorije. Ako imate seks tri puta nedeljno po 15 minuta sagorećete 7.500 kalorija godišnje. To je kao da ste istrčali 120 km! "Teško" disanje tokom seksa povećava količinu kisonika u ćelijama, a testosteron proizveden tokom seksa održava vaše kosti i mišiće jakim.

3. Snižava visok krvni pritisak

Zagrljaji i seks mogu da poboljšaju krvni pritisak. Seks smanjuje donji (dijastolni ) pritisak zaključak je naučnika.

4. Pojačava imunitet

Pokušavate da se "odbranite" od kijavice? Sex je odličan protivnik, pogotovu u hladnim danima. On pojačava vaš imunitet, pa je odličan borac i kada su drugi zdravstveni problemi u pitanju.

(old_image)

5. Podmlađuje vas!

Vođenje ljubavi tri puta nedeljno može da učini da izgledate 10 godina mlađi - tvrdi škotski naučnik.
"Dobro je za vas da imate seks" - rekao je Dejvid, neuropsiholog u bolnici Rojal Edimburg, čija se studija o efektima seksa na starenje našla u knjizi Secrets of the Superyoung.

6. Zdravo srce

Osim što sagoreva kalorije seks čuva i vaše srce.
Zaštitiće vas od moždanog i srčanog udara, a sve što treba je da se prepustite trenutku.
Naučnici sa instituta New England Research ispitali su uticaj seksa na srce. Studija je dovela do zaključka da muškarci koji praktikuju redovan seks imaju 45 odsto manje šansi da obole od kardiovaskularnih bolesti.

7. Umanjuje bol

Zadovoljstvo je jedan od načina da umirite bol. Ukoliko imate migrene seks je bolji analgetik od lekova. Ako su imate bol u leđima, najbolje je da se konsultujete sa lekarom.
Doktor Džordž Erlih, specijalista za artritis, sproveo je istraživanje i došao do zaključka da su pacijenti sa redovnim seksualnim aktivnostima osećali manji bol u zglobovima.

8. Gradi poverenje i intimnost

Tokom seksa luči se oksitocin. Ovaj hormon je odgovoran za sreću i ljubav. Ako se vaš odnos pogoršava, nemate poverenje ili ste zabrinuti da će vaš partner da "odluta" , seks će razbiti ovakve sumnje. Oksitocin gradi poverenje i zbližava parove bolje od Kupidona.

(old_image)

9. Umanjuje šanse da će te dobiti rak

Redovna ejakulacija smanjuje šanse za obolevanje od raka prostate. Po australijskom istraživanju, muškarci koji ejakuliraju 21 put mesečno imaju male šanse da dobiju rak. I druge studije podržavaju ovo istražvivanje. Seks definitivno umanjuje šanse da ćete dobiti rak prostate

10. Jača mišiće

Tokom seksa koristite više mišića, a redovan sesksualni odnos pomaže vam da razvijete mišiće karlice, gornjeg dela leđa, kvadricepse. Takođe jača vašu bešiku i poboljšava probavu

11. Štiti prostatu

Većina tečnosti koju ste ejakulirali luči se u prostati. Ako ne ejakulirate, tečnost ostaje u žlezdi -  ona otiče i to izaziva mnogo problema. Pažnja! Ako naglo promenite učestalost ejakulacija takođe može doći do problema.

12. Izaziva san

Seks je možda najbolje rešenje za nesanicu. Već smo vam rekli da funkiconiše isto kao i vežbe. Pojačava rad srca i samim tim nakon seksualne aktivnosti dolazi do većeg opuštanja.

(old_image)

13. Redovan ciklus

Seks može poboljšati vaš menstrualni ciklus. On reguliše hormone, koji opet regulišu ciklus.
Jedan od glavnih uzročnika neredovne mensturacije je stres, više seksa - manje stresa.

14. Sprečava erektilnu disfunkciju

55 odsto muškaraca, starijih od 40 godina pati od erektilne disfunkcije, a svi mladi se plaše onog trenutka kad više neće moći da im se "digne". Najbolji lek protiv impotencije, verovali ili ne,  je sex. U erekciji krv teče kroz arteriju penisa, tako da tkivo ostaje zdravo. Plus, lekari upoređuju erekciju sa atletskim refleksom - što više trenirate sve ste izdržljiviji.

15. Živećete duže

Zdravo srce, jaki mišići, povećana cirkulacija i sreća su samo neki od faktora koji utiču na bolji kvalitet života, a samim tim i na dugovečnost.
Studija objavljena u British Medical Journal-u pokazuje da muškarci koji su seksualno aktivni žive duplo duže od onih koji nisu imali nikakvu "akciju".

16. Zdrava sperma

Ukoliko želite da zatrudinite,sex povećava količinu sperme. Redovan seks "zamenjuje" stare spermatozoide iz testisa.

(Izvor: Expressionoftruth )

Pogledajte još