Građani u čudu: Najezda crnih skakavaca u Blacu

Obilazeći mladi zasad šljiva, Radmilo i njegov otac Dragoslav Pavlović, bili su zgranuti zatečenim prizorom.

"Odjednom sam primetio da nešto crno počinje da skače po meni, celo odelo od nogu do pola tela bilo mi je crno, jer sam naišao na roj crnih skakavaca koji su počeli da skaču po meni. Nisam mogao da verujem svojim očima pa sam zbunjen i uplašen u isto vreme, počeo da bežim. Zemljište je bukvalno bilo prekriveno crnim skakavcima, koje ja do sada nikada nisam video. Kao da ih je bilo milion", objašnjava Radmilo za "Kurir".

On dodaje da do sada, iako se dosta kreće po prirodi i šumi jer redovno bere pečurke i obrađuje zemlju, nije video crne skakavce, a pogotovu u tolikom broju.

"Da su bar zeleni mogao bih da shvatim, ali crni i to u ovolikom broju... Uplašen sam jer ne znam koliko brzo mogu da se razmnože, porastu i kakve posledice mogu naneti mom mladom šljiviku, koji je trenutno poneo dobar rod, a ovde u blizini dovodim i ovce na ispašu, pa se bojim da i njima nešto ne naškode", priča Radmilo Pavlović.

Istog mišljenja je i njegov otac Dragoslav, koji takođe tvrdi da crne skakavce za svojih sedam decenija života do sada nije video.

"Išao sam i po lovu i po šumi ali crne skakavce do sada nisam sreo. Bojim se pošto ih ima u velikom broju da možda opasnost preti i ljudima", kaže Dragoslav Pavlović.

On dodaje da će najverovatnije morati da zatraži i pomoć stručnjaka, kako bi znao kako da se reši ovolikog broja crnih skakavaca koji su prekrili deo zemljišta u njegovom šljiviku.

Niko od starijih meštana ovog blačkog sela do sada nije video ovoliko skakavaca na jednom mestu, ni uopšte skakavce crne boje, piše "Kurir".

(Izvor: Kurir)

Pogledajte još