Sedam nagoveštaja da ste bacili oko na "tigricu" u krevetu

“Veoma je teško proceniti”, kaže dr Helen Fišer, profesorka na Univerzitetu Rutgers i autorka knjige “Zašto volimo”, koja objašnjava prirodu i hemiju romantične ljubavi.

Visoke štikle, kratka suknja i “prati me” hod otkirvaju jako malo.


“To su znaci da žena želi pažnju, ali nisu znaci da je ta žena dobra u krevetu”
, kaže Fišerova.

Međutim, ovo su znaci koji vam otkrivaju da je pred vama žena koja zna šta radi u postelji.

Poručila je tajlandsku hranu za večeru

Čuvajte se onih “ne znam, šta ti želiš da radiš?” devojaka. Žena koja zna i jasno kaže šta želi, čak i kad odgovara na najtrivijalnije pitanje, je žena koja će biti odlična u krevetu. Dobri ljubavnci preuzimaju odgovornost za svoje zadovoljstvo.

“Ljudski ukusi u krevetu su raznoliki kao i ukusi za hranu. Osoba može da voli Italijansku hranu a da mrzi picu, pa tako i neke žene vole da im muškarac gricka bradavice dok druge žele da partner bude mnogo nežniji”
kaže Fišerova.

Žene danas nisu stidljive.

“U prošlosti žene nisu mogle da spavaju sa dovoljno muškaraca da bi znale šta žele. Danas su one mnogo iskusnije i zahtevnije”
, dodaje ona.


Pojede sve sa tanjira

Obratite pažnju kako žena jede hranu. Da li je senzualna ili pak grabljiva.

“Žena koja jede polako uglavnom voli da vodi ljubav satima”, otrkiva Kandida Rojal, producentkinja filmova za odrasle.

Obožava sladoled

“Ukoliko uporedite ukuse u odabiru sladoleda možete pronaći savršenu ljubavnicu”, kaže Alen Hirš, neurolog i direktor “Pomiriši i probaj fondacije” u Čikagu.
Istraživači ovu tehniku zovu “sladoled hedonisti”. Istraživanje je pokazalo da su osobe koje vole sladoled od kafe dramatične, zavodljive i najkompatibilnije sa osobama koje najviše vole jagodu.
Fanovi vanile su nežne i mazne i najbolje se slažu sa fanovima voćnih sladoleda. A ljubitelji čokoladnih sladoleda se najbolje slažu sa istima.

Priča kao ti

“Prva stvar koju treba da potražite kod partnera je da li imitira vaš način pričanja”
objašnjava profesor socijalne psihologije. On dodaje da ako se verbalno izražavanje žene poklapa sa partnerovim, sasvim sigurno će se poklopiti i neverbalno.


“Ukoliko se jedna osoba jako sporo pomera dok je druga osoba brza, oni će imati različita seksualna mesta. Ukoliko žena kaže nešto a muškarac promeni temu, oni se ne konektuju dobro. A to znači da se sasvim sigurno neće razumeti ni u krevetu”
, otkirva on.

Zna kako izgleda orgazam

“Mlade žene često nisu dovoljno opuštene da bi doživele orgazam. Starije žene znaju tačno šta žele i to i kažu. One shvataju da što više orgazama imaju, to je bolje i za muškarca”,
kaže Fišer.

Dobro se ljubi

“Način na koji se ljubiš govori mnogo o tome kako vodiš ljubav”
kaže Ava Kadel, seksolog i autor. Ona kaže da je za ljubljenje potrebno celo telo, a da su žene koje pokreću svoje ruke dok se ljube i pribijaju grudi uz partnera, odlične ljubavnice.

“Najbolje ljubavnice su žene koje znaju da stvore seksualno iščekivanje. Počnu sa malim poljupcima a onda možda poliže partnerove usne i sisa mu donju usnu, dok se usput igra sa njegovom kosom ili telom. To je kao ples”, kaže Kadelova.

Dobro pleše

“Dok sam istraživala za ovaj članak, svakog prijatelja kog sam pitala rekao mi je da je tajna u ženama koje dobro plešu.”

“Ples i seks su povezani. Ples je energičan i govori da je u dobroj kondiciji, ali ono što je stvarno bitno u plesu a i seksu je samopouzdanje”, kaže Fišer.

(Izbor: 24sata )