Srbija ubedljiva u duelu sa Grčkom

BEOGRAD, 23. maja 2009. (Beta) - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Subotici selekciju Grčke sa 3:0 (25:21, 25:14, 25:15) u prvom kolu Grupe A u debitanskoj sezoni Evropske lige.

Meč je trajao svega sat i devet minuta.

Drugi meč prvog vikenda Evropske lige Srbija i Grčka igraće sutra, takođe u Subotici, od 18 sati.

Protivnici Srbije u Grupi A biće i selekcije Španije i Bugarske. Španija je na prvoj utakmici sa Bugarskom u gostima pobedila sa 3:0.

Odbojkašice i prvi trener reprezentacije Srbije Zoran Terzić izrazili su zadovoljstvo zbog večerašnje pobede nad Grčkom od 3:0 i najavili još bolju partiju u sutrašnjem duelu sa istim protivnikom.

"Prvi set je pokazao neke slabosti, pre svega u pristupu. Počeli smo malo stegnuto, ali posle smo se popravili i odigrali zadovoljavajuću utakmicu", rekao je Terzić na konferenciji za novinare u Subotici gde se i igrala utakmica prvog kola Grupe A Evropske lige.

Najveci utisak na srpski tim, ipak, nije ostavila igra u pobedi od 3:0 (25:21, 25:14, 25:15), već atmosfera u dvorani i vatrena podrška sa tribina.

"Očekivali smo da će nam biti lepo u Subotici, ali nismo mogli da pretpostavimo da će nam biti ovako dobro. Zbog ovakvih trenutaka se i vredi baviti ovim sportom... jednostavno nismo smeli da izgubimo u ovakvoj atmosferi", istakao je Terzić.

Primač Sanja Bursać, međutim, priznala je da je upravo atmosfera uticala na slabiji početak meča.

"Polazim od sebe, a ja sam na početku zaista osećala tremu. Ali zato se i nadam da ćemo sutra igrati još bolje, a dobro je što smo takmičenje počele pobedom", kazala je Bursaćeva, a slično mišljenje iznela je i bloker Stefana Veljković.

"Bilo je malo treme zbog publike, a i dugo nismo igrale zajedno. Nadam se da ćemo sutra biti opuštenije i rasterećenije", navela je Veljkovićeva.

Pogledajte još