Bin Ladenov telohranitelj tvrdi: Osama nije ubijen, već je izvršio samoubistvo

Prema njegovim rečima, Bin Laden je aktivirao pojas sa eksplozivom kada su američki vojnici upali u kompleks u pakistanskom gradu Abotabadu, nakon čega su ubili dvojicu njegovih čuvara, a lidera Al Kaide ranili u butinu.

Fatah je priznao da nije bio u kompleksu u vreme Bin Ladenove smrti, ali mu je jedan od rođaka ubijenog lidera Al Kaide rekao šta se dogodilo.

Prema zvaničnom saopštenju, pripadnici američkih specijalnih snaga "Foke" upale su u kompleks u Abotabadu u Pakistanu 2. maja 2011. godine gde su u okviru operacije "Džeronimo" ubili Bin Ladena.

Fatah je istakao da smatra da je zvanična verzija, koju je objavio američki predsednik Barak Obama, "sumnjiva" i optužio je šefa Bele kuće da ne govori istinu.

- Delovi Bin Ladenovog tela su razneseni na sličan način kao pri samoubilačkim napadima, da ne bi bila ostavljena mogućnost američkim snagama da ga identifikuju - rekao je Fatah.

On je naglasio da je Bin Laden aktivirao pojas sa eksplozivom da bi izbegao zarobljavanje i da bi "svoje tajne odneo u grob".

Fatah je dodao da je Bin Laden u proteklih deset godina nosio pojas sa eksplozivom.

Izvor: Cdm.me

Pogledajte još