ROLAN GAROS: Đoković teško do drugog kola

U drugom kolu Rolan Garosa Đoković će igrati protiv pobednika duela između Hrvata Ivana Dodiga i Argentinca Gvida Pelje.

Oba tenisera su na početku meča bila sigurna na svoj servis, a prvi je do prilike da napravi brejk došao Đoković, ali je 58. teniser na ATP listi uspeo da se odbrani u petom gemu.

Do kraja prvog seta više nije bilo prilika za brejk, i Đoković i Gogran su bili sigurni na svoje servise, pa je pobednik tog dela igre rešen u taj-brejku.

Najbolji teniser sveta je bio sigurniji u taj-brejku i posle 47 minuta igre dobio prvi set sa 7:6.

Na samom početku drugog seta, u prvom gemu, Đoković je imao četiri prilike da oduzme servis Belgijancu, ali se, posle velike borbe, Gofran odbranio.

Ono što nije uspeo u prvom gemu, sprski teniser je uspeo u trećem, kada je vrlo lako napravio brejk i poveo sa 3:1.

Mladi Belgijanac se, ipak, nije predavao, pa je u osmom gemu oduzeo servis Đokoviću sa "nulom" i izjednačio na 4:4. Međutim, najbolji teniser sveta je već u narednom gemu "vratio" brejk i ponovo poveo, da bi u desetom gemu drugog seta, posle propuštene četiri set lopte, iskoristio petu i dobio taj deo igre sa 6:4.

U trećem setu sve do 11. gema niko od tenisera nije uspeo da napravi brejk. Tada je Đoković iskoristio drugu priliku i poveo sa 6:5.

Srpski teniser je u narednom gemu iskoristio prvu meč loptu i posle dva sata i 15 minuta igre plasirao se u drugo kolo.

Beta

Pogledajte još