Partizan ubedljiv u prvom meču protiv Vojvodine

Utakmica je odigrana u hali Pionir pred 3.000 gledalaca, a sudili su Ilija Belošević (Beograd), Uroš Nikolić (Zemun) i Ivan Stefanović (Kraljevo).

Partizan: Andrić, Lovernj 9, Milutinov, Vesterman, Gordić 5, Lučić 11, Milosavljević 3, Bogdanović 8, Gagić 6, Musli 13, Đekić, Bertans 22.

Vojvodina: Petković, Kužeta 7, R. Marković 5, Boltić 8, Stojačić 3, Marojević 2, Kalinić 4, N. Marković 11, Ilić 4, Pešaković, Čović, Zeković 10.

Partizan je i treći put ove sezone zabeležio ubedljvu pobedu protiv Novosađana (88:59, 100:85). Crno-beli su opravdali ulogu favorita i nalaze se nadomak plasmana u finale doigravanja.

Važnost meča uticao je da na početku obe ekipe odigraju nervozno, kako u odbrani tako i napadu. Odlučujuću prednost domaćin je ostvario na startu druge četvrtine, kada je furioznom igrom napravio seriju 19-2 i odmakao na 40:23.

Koliko je Partizan jako igrao u odbrani govori podatak da košarkaši Vojvodine u tom periodu šest minuta nisu uspeli da postignu koš. Gosti su u 23. minutu kaznili opuštanje u igri protivnika i prišli na „samo“ minus osam (43:35), ali su izabranici Duška Vujoševića brzo reagovali i vratili nedostižnu prednost.

Kako je pitanje pobednika bilo rešeno mnogo pre poslednjeg sudijskog zvižduka, Vujošević je na teren poslao Mihajla Andrića i Branislava Đekića, koji ne dobijaju tako često priliku da igraju.

Naredna utakmica u seriji koja se igra do dve pobede na programu je za dva dana u Novom Sadu.

(Tanjug)

Pogledajte još