Vlasnik Intermeco kafe se ubio zbog dugova?

Prethodno je, kako se sumnja, pucao u šoferšajbnu kako bi isprobao oružje. Iako je prvobitno

Gašenje preduzeća
Prema podacima Agencije za privredne registre, firma „Intermeco kafa“ ugašena je 2011. godine posle 18 godina poslovanja. Ona je zbog višegodišnje blokade računa otišla u stečaj 2010. godine, posle čega su stvoreni pravni uslovi da bude potpuno ugašena. Kompletna imovina dužnika je tako prešla u svojinu Republike Srbije. Ali, posmatrajući poslednji finansijski izveštaj, u pitanju je bila simbolična nadoknada jer je firma već imala ozbiljna dugovanja. I pored toga što Erićeva firma „Intermeco kafa“ više ne postoji, njihov internet sajt je i dalje aktivan, pa nije poznato da li je neko preuzeo poslovanje nekada uspešne kompanije i brenda.

postojala sumnja da je ubijen, preliminarni rezultati obdukcije, kao i nalaz forenzičara (barutne čestice pronađene na Erićevoj ruci) pokazuju da je ispalio jedan hitac, koji je izašao kroz potiljak glave i na mestu ga usmrtio.

Zašto je digao ruku na sebe još nije poznato, ali se kao mogućnost pominju dugovi, s obzirom na to da je Erićeva firma od 2010. godine bila u stečaju, a zatim ubrzo i ugašena.

Dragan Erić se ubio u ponedeljak oko 18.30 na auto-putu ka Nišu, pre skretanja za Umčare. Nalazio se za volanom „ford fokusa“, novosadske registracije i u kolima u tom trenutku nije bilo drugih ljudi. Automobil se najverovatnije nalazio u krajnjoj levoj traci, na nekoliko kilometara od skretanja za Umčare.

Najverovatnije nakon pucnja, vozilo je pri velikoj brzini izgubilo kontrolu, zakačilo jedan od stubića i nastavilo da se kreće naslonjeno na ogradu, koja se potpuno iskrivila. „Ford“ je narednih 50 metara klizio niz bankinu, a zatim se zarotirao i našao u suprotnom smeru, ka Beogradu. Najpre se sumnjalo da je reč o saobraćajnom udesu, a potom je istraga pokazala da se u kolima nalazi pištolj registrovan na Erićevo ime, kao i da je rana na njegovoj glavi od vatrenog oružja.

Erić je 1998. godine otvorio i poslovno udruženje „Jugoslovenska asocijacija za specijalitetne vrste kafe“ koje je bilo 100 odsto u njegovom vlasništvu. Ono je potpuno ugašeno 2008. Bio je vlasnik i firme „IDT sistem“, koju je osnovao 2000. godine, ali je na kraju i ona izbrisana iz registra APR, 29. aprila ove godine.

Šoferšajbna automobila je bila oštećena i isprskana krvlju, a na njoj su se videli tragovi, dve rupe koje se nalaze negde u visini mesta suvozača, na rastojanjima od 30 santimetara“, rekao je „Novostima“ izvor blizak istrazi.

Zbog neobičnih okolnosti pod kojima se sve dogodilo, prvobitno se javila sumnja da je Erić možda ubijen. S obzirom na to da sa njim niko nije bio u vozilu, pominjao se i neverovatan scenario po kojem je „vlasnik ugašene firme 'Intermeco kafa’ upucan snajperom“. Nalazi forenzičara, kao i lekari, koji su obavili obdukciju odbacili su te tvrdnje.

Erić ima jednu prostrelnu ranu koja je ušla kroz usta i izašla kroz potiljak. Zubi mu nisu oštećeni i sve to zajedno ukazuje da je reč o samoubistvu“, rečeno je „Novostima“ u Institutu za sudsku medicinu.

Zasad ostaje nepoznanica da li je Erić imao nekih problema u poslednje vreme. Motiv suicida mogli bi da budu dugovi, koji su, kako nezvanično saznajemo, prilično veliki. U prilog tome govori i činjenica da je nekada vrlo uspešna firma „Intermeco kafa“ ugašena 2010. godine, nakon što je prvo bila u stečaju.

Izvor: Novosti

Pogledajte još