Prlainović: Favoriti smo jer igramo u Beogradu!

"Jesmo favoriti jer igramo u Beogradu. Barseloneta nema toliko zvučnih imena kao Jug, ali igraju dobro, i protiv takvih ekipa je uvek teško igrati. Trebaće nam ona agresivnost i želja koja nas krasi cele sezone, ako to zadržimo onda su nam šanse za prolaz velike", rekao je Prlainović za portal vaterpolovesti.com.

Završni turnir Evrolige igra se 31. maja i 1. juna na otvorenom bazenu na Banjici. U prvom polufinalu sastaju se Zvezda i Barseloneta, dok u drugom polufinalu igraju Partizan i Jug.

Upitan šta očekuje u duelu između Parizana i Juga, Prlainović je rekao da je Jug favorit, ali da je moguće iznenađenje.

"Jug je veliki favorit. Najozbiljniji evropski klub u poslednjoj deceniji, a ovaj tim im je po imenima možda najjači do sada. Ipak, Partizan se na svojoj Banjici neće predati. Ako budu imali dan, moguće je iznenađenje", rekao je Prlainović.

Prlainović, koji je osvajao trofej Evrolige sa Partizanom i Pro Rekom, rekao je da pobednika na završnom turniru odlučuju detalji.

"Teško je reći šta je presudno, obično fajnal-for osvoje one ekipe koje se najbolje prilagode tom sistemu takmičenja jer u sezoni nema utakmica dan za danom. Može da odluči i neki pojedinac, ili psihološki trenutak", rekao je Prlainović.

Beta

Pogledajte još