Juče anoniman, danas poznat: Muškarci koje su žene proslavile

Upala im kašika u med, ali to nije sve što se tiče “upadanja”. Momci, ljubavnici ili muževi poznatih žena, kao po pravilu, protiv ili u skladu sa svojom voljom, izlaze iz anonimnosti i postaju (polu)poznate face. Vrlo brzo dospevaju do tabloidnih duplerica koje predstavljaju njihovu porodičnu idilu ili strasnu romansu. Mnogima se i osladi. Kako i ne bi, prija, laska, godi, to je potpuno ljudski. Oni inteligentniji na vreme iskoriste situaciju da pokrenu neki “biznis”, drugima se pažnja medija toliko svidi da i sami požele da postanu zvezde, treći se trude da iskluliraju stvar.

Seka Aleksić i njeni dečkići, verenici, muževi – najilustrativnija su slika ove pojave. Mladić koji sledi popularnu ženu mora da bude primećen ali Seka je pravi rasadnik novih njuški za žute strane. Kako se s kojim “skonta” tako mu dodeli ulogu u spotu, sazove ekipu da ga fotošopira i stiliste da ga upakuju. Od Zorana Kovačevića koji hteo samo da menadžeriše i uživa plodove rada lepše polovine preko manekena Mladena Radulovića koji reflektore voli više nego “leba da jede” do Veljka Piljkića koji i štiti i hrani čivave i pravi nutricionistički plan za svoju dragu.

Zoran je, kao žrtva pogrešno interpretiranog trača o ljubavnom trouglu pevačica – dečko menadžer i njegov dečko a njen saradnik – netragom nestao, Mladen se skotrljao do deljenja klozeta u rijalitiju (Veliki brat) sa Borom Drljačom i lepe, ali neplatežne Bukve, a Veljko se drži i danas. Samo sklekovi, “da, draga” i nema zime.

Inače, svi Sekini partneri, redovno su dobijali uloge u njenim spotovima - Zoran (Crno i zlatno), Mladen (Aspirin, Boli stara ljubav), Veljko (Poslednji let)

I druge pevačice su se dobro pokazale u promociji zgodnih tipova koji su, kao poručeno osveženje, dospevali u medije. Predrag Mirković Peđa, dečko Ivane Selakov, bio je veliki fan grupe “Beauty Queens” (?!) Eto, saznajemo da su i one su imale fana. Kažu da je glavni krivac što je odlučila da napusti grupu. Mlađi je sedam godine od nje, a na poslednjem albumu svoje drage potpisan je kao producent. Upoznali su se preko Facebook-a što je živi dokaz da su pevačice otvorene i za običan svet. Pa nije li Veljko Piljkić bio samo telesna straža Seke Aleksić za koju se, ne znam zašto, veruje da bi i sama mogla da se odbrani bez obzira na broj razjarenih napadača. I to je super što još uvek postoje zvezde kojima je “dobro parče” važnije od dobrog položaja i godišnjeg salda. Malo li je?

Bivši muž Goce Tržan, Ivan Marinković, odavno je ispričana priča. Tiskao se u svakom kadru uz svoju “stoperku”, uveče joj pravio društvo, a preko dana mahom uživao u staroj dobroj bleji. Tokom razvoda više puta otvarao dušu i rabio “tugu, nesreću” sve dok je bilo zainteresovanih da ga saslušaju. Onda se neko drugi poznat razveo a on probao sa debilizmom tipa “Ložim se na JK”, pa kad je podoš’o sebi našao devojku iz predgrađa i povo postao tata. Dakle, srećan kraj.

Muž Olje Karleuše, sada već ozbiljni biznismen, Predrag Petrović, poznat i kao Peca Flekica, nije lud za medijima ali kada se u istim slučajno nađe onda ne zna za granicu. Nije kriv, niko ga nije naučio. Priča šta mu padne na pamet, otima voditeljima mikrofone, a ukoliko je još u sponzorskoj ulozi, samo što se ne uneredi po drugim gostima u studiju. Njegova firma nudi i estradi i običnim smrtnicima ono od što im najviše treba i od čega se živi – topi žutu mast i podiže lipsale kite.

A tek suprug gospođe Cakane? Druga slika skroz. Nebojša Negić je advokat, čista eminencija, dvorski maniri, dubok džep, bonton pljušti na sve strane. Doslovno transformisao suprugu i preveo je iz patišpanje u krem brule. Ona ga je jednom prilikom, u nekoj Skrivenoj kameri, pecnula da se uz nju “kuropecao po medijima”, ali inovacije koje uneo u njen život, sve od privatnog vrta do ličnog velenesa, nisu za pocenjivanje.

I dok jedan deo pevačica bira samo sebi ravne ili ih bar one tako vide – lovatore, tajkune i žestoke momke, zavisno od toga koja više voli zlatnu karticu a koja sočnu pljusku kad pretera, postoje i one kojima keš, društveni status i poznatost nisu uslov. I među njima postoje podgrupe. Nekima godi da budu večite sirotinjske supruge, skoro pa keve, nekima su bicepsi pa bili i hiljadu puta anonimni okidač nad okidačima, a neke pak veruju da se prava romantika krije daleko od oka kamere.

M.N

Pogledajte još