Program filmskog festivala na Paliću uslovljen budžetom

SUBOTICA, 24. maja 2009. (Beta) - Budžet ovogodišnjeg Festivala evropskog filma na Paliću, koji će biti održan od 18. do 24. jula, biće za oko 100.000 evra manji od prošlogodišnjeg, što će se odraziti na program i na broj gostiju manifestacije, rekao je direktor Otvorenog univerziteta u Subotici Blažo Perović.

"Ako budemo raspolagali manjim budžetom, moraćemo da smanjujemo obim pratećih programa i broj gostiju. Prošle godine Savet Festivala usvojio je plan razvoja za narednih 10 godina. Postoje realne šanse da Palić postane centar evropskog filma, ali nas koče nedostatak novca i političke razmirice", rekao je Perović ageniciji Beta.

Prošlogodišnji budžet Festivala bio je oko 370.000 evra, dok je, poređenja radi, budžet Sarajevo film festivala oko dva miliona evra. Organizator filmskog festivala na Paliću je Otvoreni univerzitet iz Subotice, koji je prošle godine sa subotičkom opštinom i s pokrajinskim sekretarijatom za kulturu potpisao protokol o stalnom finansiranju te manifestacije, kao i Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici.

Pogledajte još