Putari: Blokiraćemo celu zemlju! (FOTO)

Predstavnike putarskih preduzeća iz Samostalnog sindikata putara Srbije u vladi su primlili predstavnici ministarstva finansija i privrede i ministarstva saobraćaja, i generalni sekretar vlade Veljko Odalović sa kojima su održali sastanak u prisustvu v.d. generalnog direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka.

Protest je završen negde oko 15.40 sati, i nakon toga saobraćaj koji je bio blokiran u tom delu grada, ponovo normalno funkcioniše.

Drobnjak je rekao za Tanjug da podržava zahteve putara i da neće biti otpuštanja 10.000 radnika u putnoj privredi, kao što tvrde njihovi predstavnici.

Predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije, Sonja Vukanović je rekla da je na sastanku dogovoreno da se formira radna grupa koju će činiti njihovi predstavnici i predstavnici resornih ministarstava i Puteva Srbije koja će precizno utvrditi koliko država duguje putarima i plan za rešavanja problema u toj privrednoj grani.


Foto: Beta

Drobnjak je rekao da će sva putarska preduzeća imati novca da podele plate u naredna dva meseva, i pozvao ih da nastave da rade. On je rekao da Putevi Srbije duguju putarima 2,8 milijardi dinara i da Vlada Srbije od 10. juna treba da pronađe način, kako da se reši taj problem. On je pozvao predstavnike putarskih preduzeća da dođu kod njega u Puteve Srbije i izlože mu probleme koje imaju. Drobnjak smatra da će, ukoliko bude obezbeđeno 2,8 milijardi dinara, putari moći normalno da nastave da rade u narednom periodu.

Vukanovićeva je rekla da vlada mora da donese neke odluke do 10. juna, ili će putari blokirati saobraćaj u zemlji.

“Ako neće milom, onda će silom”
, poručila je Vukanovićeva.

Ona je rekla da bi tek od naredne godine moglo opet da se vrati finanisranje putne privrede iz naknada za naftu i naftne derivate. Zahtevi putara bili su da im država isplati dug od 9,7 milijardi dinara, obezbedi još šest milijardi za održavanje puteva do kraja godine i da se vrati finansiranje putne privrede iz naknade za tečno gorivo.

(Izvor: Tanjug)