Horoskop i prijateljstvo: Bik veran, Lav odan, s Ovnom u avanturu, Blizanci najdruštveniji

S Ovnom su uzbuđenja zagarantovana

Pripadnici ovog znaka u prijateljskom smislu nisu komplikovani jer su direktni i iskreni u izražavanju svojih osećanja. Iako mogu saosećati s drugima, Ovnovi nisu tipovi prijatelja koje treba da zovete ako vam je teško - oni su više usmereni na akciju i poduhvate nego tužne priče. Mana im je preterana sebičnost. Za Ovna je najbolji prijatelj neko ko je nezavisan i samopouzdan poput njega samog, a dobro se slaže sa Strelcima.

Bik je veran prijatelj

Bikovi su najpouzdaniji znakovi Zodijaka. Njihove su najveće prijateljske vrline velikodušnost, zaštitnički poriv i vernost, a u odnosima se najčešće postavljaju kao brižne majke. Mana im je povremena sebičnost. Odlično se slažu s Ribama koji lako podnose njihovu tvrdoglavu narav, a uživaju i u druženju s Lavovima, piše 24sata.hr

Blizanci su najdruštveniji

Temperamentni Blizanci vrlo retko za sebe mogu reći da imaju malo prijatelja, jer ni jedan najbolji prijatelj ne može ispuniti sve njihove društvene potrebe. Oni preferiraju široke društvene krugove po kojima svrstavaju ljude prema zajedničkim interesima, pa su jedni za izlaske, drugi za kafe, a treći za pomoć u životu. Mana im je što smatraju da su prijateljstva zamenjiva, pa im ih nije problem prekinuti ih.

Rakovi su saosećajni

Osećajni, puni razumevanja i saosećajni - to je najbolji opis pripadnika ovog znaka u prijateljstvu. Najčešće se druže s ljudima sličnima sebi, koji su jednako emotivno topli i skloni promenama raspoloženja. U potrazi za potporom treba da se okrenu Ribama i Škorpijama koji ih najbolje razumeju. Negativna osobina im je to što znaju da glume da bi se svideli drugima.

Lav nikad ne ostavlja na cedilu

Pripadnici ovog znaka su vrlo cenjeni prijatelji, a iako se kreću u velikom društvu, oni svoju intimu dele tek s nekolicinom. Zbližite li se s Lavom, znajte da će on uvek biti tu za vas. Najčešće ulažu u dugotrajna prijateljstva koja retko prekidaju, a u prijateljskom se smislu najbolje slažu s drugim Lavovima, Ovnovima i Škorpijama. Mana im je što vole manipulisati drugima.

Device traže sebi slične prijatelje

Pripadnici ovog znaka na prvi su pogled rezervisani i ne ulaze u dublje međuljuske odnose olako. U prijateljstvu imaju slične kriterijume kao i u ljubavi, traže osobine koje same poseduju i koje ih privlače. Ne vole previše zahtevne i nesigurne ljude, a kako su racionalni i naizgled hladni, lako analiziraju i predviđaju s kim mogu biti dobri prijatelji. Dobro se slažu s drugim Devicama i Jarčevima, a mana im je što su ponekad ljubomorni na tuđi uspeh.

Vage imaju samo jednog pravog prijatelja

Vage su kao prijatelji odlični savetnici i dobre diplomate, pa im prijatelja nikad ne manjka. Ipak, potpuno se predaju tek jednom najboljem prijatelju kojem poveravaju sve svoje misli. Dobro se slažu s Blizancima i Vodolijama čija ih opuštena priroda privlači. Mana im je što nameću svoja mišljenja drugima.

Škorpija ceni iskrenost

Škorpije često ostavljaju utisak da su hladne i ravnodušne, ali to je njihov oklop koji drugi moraju da probiju da bi se s njima sprijateljili. Uprkos tome, oni su jedni od najboljih prijatelja koje čovek može poželeti. Potreban im je neko ko će ih razumeti, ali i biti iskren kao što su i oni sami. Najbolje se slažu s Ribama i Lavovima, a mana im je što su osvetoljubivi ako ih prijatelj povredi.

Strelci su puni razumevanja

Optimistična i društvena priroda ovog znaka privlači ljude, pa mnogi žele biti prijatelji s njima. Najviše cene duhovite, otvorene i dobronamerne ljude. Mrze pasivno-agresivno ponašanje i od takvih ljudi beže, a ako su vam pravi prijatelj, uvek će vas razumeti i podržati. Najbolje se slažu s drugim Strelcima i Blizancima, a mana im je što ponekad previše gledaju finansijski aspekt u odnosima.

Jarac daje sve za prijatelja

Njihova je specifičnost to što mnogo cene prijateljstvo, a u uski krug bliskih i najboljih prijatelja biraju one koji su se dokazali kao pouzdani i odgovorni. Uglavnom neguju stara prijateljstva i spremni su na sve za prijatelja. Imaju mnogo poznanika, no iako i prema njima mogu biti blagonakloni, oni će retko znati što pripadnici ovog znaka misle. Najbolje se slažu s Lavovima, a mana im je što znaju testirati tuđu odanost.

Vodoliji su svi jednako dragi

Zabavne, spontane i pune uzbuđenja, Vodolije žele prijatelje koji mogu da prate njihov nemiran duh. Budući da su slobodnog duha, poželjni su u društvu jer nikog ne osuđuju. Međutim, jednaka naklonost prema svima ih sprečava da pronađu onog jednog, najbližeg prijatelja. Najbolje se slažu sa Strelcima, a mana im je što se lako distanciraju i očekuju da se drugi oko njih više trude nego oni sami.

Ribe su najbolje za utehu

Ribe su podložne mišljenju drugih, ali uprkos tome su vrlo dobroćudan prijatelji. Znaju biti odlično rame za plakanje i znaju da pruže utehu (koju i sami često traže). Najbolje se slažu s ljudima koji su karakterno snažni, stabilni i puni podrške, a odličnu će komunikaciju uspostaviti s Bikovima. Mana im je što često znaju zanemariti prijatelje zbog partnera.

(Izvor: 24sata.hr)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.