Svim gradovima smanjiti sredstva za isti procenat

BEOGRAD, 24. maja 2009. (Beta) - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je da očekuje da će sledeće nedelje biti postignut dogovor sa premijerom i ministarkom finansija o tome da se svim gradovima sredstva iz republičkog budžeta umanje za isti ili sličan procenat.

"Verujem da ćemo se dogovoriti da se svim gradovima transferi umanje za isti ili sličan procenat. To je pošten princip. Zato očekujem da će iznos koji se uzima Beogradu biti znatno manji od sedam milijardi dinara", rekao je Đilas je u intervjuu Večernjim novostima od nedelje.

Na pitanje da li je ostao pri obećanju da će otići sa te fukcije ukoliko Vlada Srbije umanji finansiranje prestonice za sedam milijardi dinara, Đilas je kazao: "Neće biti potrebe da podnosim ostavku". Komentarišući zahtev radikala za njegovu smenu, on je rekao da su njihove optužbe "besmislene" i da "prave predstavu pred izbore na Voždovcu i u Zemunu", kao i da ne postoji dogovor Demokratske stranke i Srpske napredne stranke o formiranju koalicije u tim opštinama.

Pogledajte još