Vučić: Nisam Tadić - ne zloupotrebljavam funkciju, ne kontrolišem medije

Što se tiče različitih stavova sa ministrom Dinkićem, on kaže da oni pripadaju različitim strankama.

- Mislim da je gospodin Dinkić preduzeo važan korak, posebno u onom prvom paketu fiskalnih mera. Mi smo podneli određene amandmane, vidim da ih odbor nije prihvatio, a videćemo da li će ih skupština prihvatiti - kaže Vučić.

Kada su ga pitali da li će Dinkićevo ministarstvo biti podeljeno na dva resora - finansije i privredu, Vučić je rekao da se niko time nije bavio.

- Sve dok Vlada traje na ovakav način postoji koalicioni dogovor koji nijedna politička stranka ne može da krši. A šta će biti za neku godinu, to je već druga priča...

Takođe, on je dodao da rade na hapšenu Darka Šarića.Vučić je rekao da Šarić neće biti svedok-saradnik u procesu protiv Nasera Keljmendija, jer kako kaže, to može da dobije u nekom drugom zakonodavstvu, u srpskom ne.

- To mogu da rade u nekoj drugoj zemlji, u Srbiji ne. Ovde niko nije pregovarao sa gospodinom Šarićem niti ćemo pregovarati To uopšte nije pitanje za razgovor - kaže on.

Što se tiče Bogoljuba Karića, Vučić kaže da na njega gleda kao na svakog drugog čoveka i kao na nekoga ko je ovde optužen za zloupotrebu položaja.

Iako mnogi komentarišu da se stiče utisak da je Vučić premijer Srbije, a ne Dačić, on kaže da jednostvno to nije.

- Ali osećam ogromnu odgovornost, veliku obavezu da nešto uradimo i uplašen sam da sve to što želim i mislim da Srbija može nećemo uraditi - kaže Vučić.

S obzirom na moć uticaja koju poseduje, Vučić mnoge podseća na bivšeg predsednika Tadića.

- Neću se složiti sa vama, a mislim da ne bi ni gospodin Tadić. Ne vidim sličnost jer ne zloupotrebljavam svoju funkciju, niti moć koju mi ona daje. Ne vršim uticaj na medije. Ni vas, kao mediji koji se najkritičkije odnosi prema ovoj vladi i meni lično, nikad nisam zvao da intervenišem, da negodujem. Trpim svačije mišljenje jer smatram da mi je to dužnost. Ako je pistojnost ono po čemu vas podsećam na Tadića, onda nema ništa protiv. Mislim da je najveća razlika između mene i njega što je on probleme odlagao, a ja ih rešavam. No, siguran sam da bi i on meni imao štošta da zameri - kaže Vučić

Izvor: Naše novine, Press

Pogledajte još