Kina: Bez optužbe za majku "bebe iz čučavca"

Novorođeni dečak je posle dvočasovnih napora vatrogasaca i medicinskog osoblja spasen iz kanalizacione cevi ispod toaleta, a njegova majka i muškarac za koga se veruje da mu je otac su ga već odneli iz bolnice u kojoj se oporavljao, prenela je agencija AP.

Zvaničnik okruga Pudjang na istoku Kine, gde se dogodio incident, rekao je da je muškarac zatražio test očinstva i da je, ukoliko se ispostavi da je on otac, spreman da sa majkom razgovara o uzdržavanju deteta. Imena majke i potencijalnog oca nisu objavljeni.

Građani grada Đinhua su pozvali vatrogasce nakon što su iz "čučavca" na četvrtom spratu jedne stambene zgrade čuli plač bebe. Pokušaji da dečak bude izvučen iz toaleta nisu prvo dali rezultata, ali su vatrogasci zatim isekli deo kanalizacione cevi promera od deset centimetara, u kojem se dete i dalje nalazilo, i odneli ga u lokalnu bolnicu.

Vatrogascima i lekarima je trebalo gotovo sat vremena da uz pomoć klešta i testera uklone deo po deo cevi, a kad su konačno uspeli da izvade dete, pokazalo se da je on i dalje spojen sa placentom, navode medijski izveštaji.

(old_image)

Dečak težak 2,3 kilograma je zadobio posekotine na licu i telu, ali nije imao značajnije povrede.

Majka, koja je prisustvovala akciji spasavanja, nije priznala da je beba njena sve dok je dva dana kasnije nije ispitala policija zato što je bila u strahu, zaključila je policija.

Ona je priznala da je zatrudnela nakon kratke veze sa muškarcem, da je trudnoću krila od porodice i komšija i da se tajno porodila u subotu 25. maja u zajedničkom toaletu u zgradi. Dete je slučajno ispalo u toalet, navela je ona.

Izvor: B92

Pogledajte još