Nemac došao na poker turnir, već treći dan se vodi kao nestao

Nemački turista Filip Ferdinand Hohut (24) ni treći dan nakon tajanstvenog nestanka nije se vratio u hotel gde je odseo. Omanji, smeđokosi Nemac napustio je oko tri sata po ponoći društvo poznanika sa kojima je obilazio pubove i kafiće i pio u Starom gradu.

Tek u nedelju ujutro (26.5), kad ga nisu videli u hotelu, poznanici su o svemu obavestili policiju. Potraga za njim još uvijek traje, piše Slobodna Dalmacija.

Filip Ferdinand Hohut nije nepoznato ime u svetu pokera. Samo ove godine na tri turnira u Nemačkoj i Italiji osvojio je ukupno 48.843 dolara!

Prema podacima do kojih je došao Jutarnji list, Hohut ni u Dubrovnik nije došao samo da se odmara već se prijavio na veliki pokeraški turnir, ali na njemu nije zaradio ni kune.

Nestao je u noći između subote i nedelje, a turnir je počeo dan kasnije.

Psiholozi s kojima su razgovarali novinari “Jutarnjeg” ističu kako je upravo “silna količina potisnutih emocija koje se tokom kartaške igre razlog njegovog ponašanja u trenucima kad popije veće količine alkoholnog pića”.

U tom kontekstu mogu da se rekonstruišu i svi Filipovi čudni postupci: pokušaj udaranja bez ikakva razloga žene koja ga je u prolazu samo pogledala; skakanje i oštećivanje krova parkiranog vozila; ležanje po ulici; skaknjanje po terasi iznad strme obale stare gradske luke.

Nakon što je “doskakutao” na terasu restorana “Komarda” s koje je skočio u more Filipu se gubi svaki trag i brojne indicije upućuju na to da se pri padu “otkotrljao” ili je možda svojevoljno skočio u more kako bi se rashladio od znatnih količina alkohola.

Filipovi prijatelji nadaju se da je još živ i da se negde skriva, kao što ume vešto da prikrije koje karte ima u igri koju je tako voleo, piše Slobodna Dalmacija.

Izvor: BLIC, Jutarnji list