Henes: Sledeće nedelje počinjemo pregovore oko Gomesa

MINHEN, 24. maja 2009. (Beta-AP) - Generalni menadžer nemačkog fudbalskog kluba Bajerna iz Minhena Uli Henes rekao je da će taj klub sledeće nedelje pregovarati sa čelnicima Štutgarta oko transfera Marija Gomesa, koji je postigao 24 gola ove sezone u Bundes ligi.

Bajern je u poslednjem kolu nemačkog šampionata pobedio Štutgart sa 2:1 i tako zauzeo drugo mesto, iza šampiona Volfsburga, dok je Štutgart na trećoj poziciji i igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Sledeće nedelje ćemo pregovarati o transferu Gomesa u Bajern. Blagi sam optimista", rekao je Henes za nemačku televiziju.

Gomes, koji je bio jedan od najzaslužnijih fudbalera za trijumf Štutgarta u šampionatu 2007. godine, ima važeći ugovor sa klubom do 2012. godine. On je na jučerašnjem meču protiv Bajerna postigao jedini gol za svoj tim.

Čelnici Bajerna već su doveli novog napadača za sledeću sezonu - fudbalera Hamburga Ivicu Olića. Napadači Luka Toni i Miroslav Kloze ostaju u klubu, dok će se Lukas Podolski vratiti u Keln.

Takođe, Henes je potvrdio da će Frank Riberi ostati u Bajernu.

"Stvar je jednostavna - Riberi ima ugovor na još dve godine, bez klauzule o prevremenom odlasku", rekao je on.

Bajern ove sezone nijednom nije vodio u šampionatu, a čelnici kluba su pet kola pre kraja prvenstva otpustili trenera Jirgena Klinsmana. Holandski trener Luj van Gal predvodiće ekipu sledeće sezone.

Pogledajte još