U skupštini grada rasprava o GMO

Na čelo KBC "Dr Dragiša Mišović" ponovo je postavljen Radisav Šćepanović, u KBC "Zemun" Dragoš Stojanović, Dom zdravlja "Dr Milutin Ivković" Slavica Kalezić Milošević.

Sa funkcije direktora KBC "Bežanijska kosa" ražrešen je Vladimir Kovčin, a na njegovo mesto je postavljen Predrag Stevanović, direktor KBC "Zvezdara" Aleksandar Milošević je razrešen zbog isteka mandata, a za vršioca dužnosti direktora imenovana je Aleksandra Aranđelović.

Sa mesta direktora Gradskog centra za fizičku kulturu razrešen je Miloš Vidić, a na njegovo mesto kao v.d. imenovana je Jelena Ristić Štefanac.

Na funkciju direktora Sportsko-rekreativnog centra "Tašmajdan", na period od četiri godine, ponovo je imenovan Goran Šormaz.

Na početku sednice usvojena je predlog Mirjane Mladenović iz SNS da se danas raspravlja o zabrani genetski modifikovane hrane, dok je predlog šefa odborničke grupe DSS Andreja Mladenović da se obelodani informacija o vlasničkoj strukturi konzorcijuma firmi koji upravlja "busplus" sistemom, kao i uspešnosti naplate karata za gradski prevoz za ovu i prošlu godinu, odbijen.

Osim Predloga odluke o promeni Statuta glavnog grada, kojim se zahteva njegova veća decentralizacija i povećanje ovlašćenja gradskih opština, na dnevnom redu se nalaze, između ostalog, i predlozi planova detaljne regulacije lokacija u opštinama Zemun i Čukarica, groblja Lešće, planovi postavljanja privremenih objekata i tezgi na Voždovcu i Savskom Vencu.

Kako je objašnjeno predlogom izmene Statuta on predviđa postojanje jasnih kriterijuma za raspodelu budžetskih sredstava gradskim opštinama, ali i da se odobrenje opštinama da uzimaju kredit daje kroz skupštinsku proceduru.

Građansku inicijativu za promenu Statuta grada Beograda podnela je Srpska napredna stranka, na osnovu 100.400 potpisa građana.

Odbornici će raspravljati i o predlozima finansiranja programa, projekata i aktivnosti korisnika sredstava gradskog budžeta u 2014.i 2015, o učeničkim i studentskim stipendijama, o planu rada komunalne policije, ali i o predlozima rešenja o davanju saglasnosti na program sanacije gubitka JKP "GSP" i "Veterina Beograd" u 2013.

Početak devete sednice kasnio je tri sata zbog tehničkih razloga u vezi sa štampanjem materijala predviđenog za odbornike.

(Izvor: Kurir )

Pogledajte još