Parovi koji se taguju na Facebooku bliski i van društvenih mreža

Korisnici koji se pojavljuju na fotkama partnera češće i taguju statuse jedni drugima bliži su u vezi i smatraju za sebe da su romantični. Vođa istraživanja Kristofer Karpenter kaže da pravilo važi i u obrnutom slučaju, kada manja interakcija na društvenim mrežama dovodi i do manje bliskosti.

Prethodna istraživanja su pokazala da je najpopularnija društvena mreža Facebook kriva za mnoge probleme koji izbijaju u vezi, od ljubomore do toga da se zavisnici sve više udaljavaju od partnera.

Dakle, da li je virtuelni svet onda dobar ili loš za naše donose?

Facebook ima potencijal da bude oboje, i dobar i loš. Ako ljudi vide da njihov partner komunicira s drugima na Facebooku mogu postati ljubomorni, ali ako oni sami komentarišu partnerove statuse i fotografije smanjuje se ljubomora zbog interakcije s drugima. Stranica može da pomogne ljudima da se zbliže jer im omogućuje da budu u kontaktu sa svojom drugom polovinom “u malim dozama” – kazao je Karpenter, a piše “The Daily Mail”.

U zaključku stoji da što veći broj prošlih veza koje nisu skrivene na Facebook profilu immao, to partner ima više interesovanja.

Mi možda nismo više videli tu osobu, ali dok smo razvijali odnos s nekime, preuzeli smo deo njegovih interesovanja i osobina i, u mnogim slučajevima, “družimo” se s njima i dugo nakon što smo raskinuli – smatra Karpenter.

Izvor: The Daily Mail, Večernji list