Đilas: Košarka u Srbiji ima budućnost

"Ako izuzmemo sukobe navijača na utakmicama, prekid finala Kupa Srbije u Kragujevcu, teške reči čelnih ljudi pojedinih klubova, kao i završnicu juniorskog prvenstva u Čačku, koja nikome ne služi na čast, ostalo pokazuje da košarka u Srbiji ima budućnost i da se puno dece bavi ovoim sportom. Razvojna liga i Superliga Srbije su dobro organizovane", rekao je Đilas na sednici Skupštine KSS u Kući košarke u Beogradu.

Prvi čovek KSS naglasio je potrebu zauzimanja zajedničkog stava u odnosu na Jadransku ligu kako bi srpski klubovi dobili bolji položaj.

"Zajedničkim radom možemo da promenimo neke stvari kako bi košarka nastavila da bude jedan od srpskih najuspešnijih sportova. To je tema o kojoj treba zajedno da razgovaramo, kako bi zaštitili naš interes, ali i pomogli razvoj košarke u regionu, s obzirom na značaj Jadranske lige koja nosi prohodnost u Evroligu i Evrokup", istakao Đilas.

On je naveo da Savez ima finansijske problema, koji su posledica ekonomskog krize u zemlji.
"Uspeli smo da vratimo većinu duga, ali nismo ostvarili očekivani prihod, pa samim tim nismo mogli da planirana sredstava uložimo u razvoj regionalnih centara", otkrio je Đilas.

(Tanjug)

Pogledajte još