Majami na korak od velikog finala

Majamiju je potrebna još jedna pobeda kako bi se, treći put uzastopno, plasirao u finale NBA lige. U finale se već plasirao San Antonio, koji je u finalu Zapadne konferencije pobedio Memfis sa 4:0.

Aktuelne šampione je do pobede predvodio Lebron Džejms sa 30 poena, od kojih je 16 postigao u trećoj četvrtini, a imao je i osam skokova i šest asistencija. Judonis Haslem postigao je 16, Mario Čalmers 12 i šest asistencija, a Dvejn Vejd 10 poena i šest skokova.

"Zbog toga sam došao u Majami, da se svake godine borim za šampionski prsten. Ponovo sam na korak od osvajanja šampionata. Ali, to mi uopšte nije garantovano", rekao je Lebron Džejms.

U ekipi Indijane najefikasniji je bio Pol Džordž sa 27 poena i 11 skokova, Roj Hibert dodao je 22 poena i osam skokova, a Dejvid Vest 17 poena.

Indijana je vodila do početka treće četvrtine (46:40), ali je Majami za 11 minuta serijom od 30:10 prelomio utakmicu.

"Ono što Lebron prikazuje je sjajno i čini se lako. Njegova snaga u trećoj četvrtini je bila neverovatna. Bio je neumoran, aktivan na svakom delu terena, hvatao lopte, pokrio veliki deo terena u odbrni. To je stvarno sjajno", rekao je trener Majamija Erik Spolestra.

Naredna, šesta utakmica igra se sutra uveče u Indijani.

Beta

Pogledajte još