Država izigrala decu za škole i vrtiće!

Deca, za sada idu u vrtiće i škole u okolnim naseljima, ali i tu je nastao problem, jer su grupe u obdaništima pretrpane.

Iz Vlade Srbije je okolnim vrtićima stigao dopis u kom stoji da ne smeju da odbijaju decu iz Stepe, pa zato predškolske ustanove na Voždovcu imaju grupe koje broje između 30 i 40 mališana, što je previše“, rekli su nam roditelji.

Građevinska direkcja obećala je da će razrešiti ovaj problem, kao i gradonačelnik Dragan Đilas, ali do danas nije učinjeno ništa.

Nakon Đilasove date reči da će se lično pozabaviti ovim problemom, roditeljima je nakratko laknulo, ali nakon izlaska rebalansa budžeta u kom se ne nalaze školske ustanove naselja, oni su se ponovo našli u problemu.

Ne bi li skrenuli pažnju na problem s kojim se suočavaju, roditelji su pokrenuli akciju Kreativni sat, koja će se održati u utorak 4. juna sa početkom od 9 časova na Trgu Nikole Pašića.

Nadamo se da će bar do septembra 2014. godine jedan vrtić i jedna škola biti završeni“ rekli su nam organizatori skupa.

KREATIVNI SAT

Deca će u utorak 4. juna crtati svoje obećane vrtiće i škole tokom kreativnog sata kako bi se nadležnima ukazalo na ozbiljnost problema sa kojim će se do početka naredne školske godine suočiti skoro 14.000 stanara ovog naselja (koliko je planirano) bez ijednog vrtića ili škole!

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.