Za ponedeljak, 25. maj 2009.

BEOGRAD, 25. maja 2009. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradskih dnevnih listova najviše pažnje posvećeno je nesreći kod Prokuplja u kojoj je poginula 13-godišnja devojčica i najavi njene porodice da će tužiti autoprevoznika - Niš ekspres.

ALO - "Poslanik urlao na policiju, odbio alko-test", piše list i navodi da je Miloš Jevtić iz Demokratske stranke prošle nedelje napravio saobraćajni prekršaj i izazvao skandal. "Ana jedva prošla prvo kolo", o pobedi teniserke Ane Ivanović na turniru Rolan Garos.

BLIC - Pod naslovom "Stranke blokiraju ministre" list piše o potrebi promene načina rada u Vladi Srbije. O novom poskupljenju: "Od juna skuplji razgovori mobilnim". "Umesto čestitki za ćerkin rođendan, primamo šaučešće" o najavi porodice nastradale devojčice u sudaru autobusa, protiv prevoznika Niš ekspresa.

BORBA - "Novi Sinod ne donosi i nove vetrove", o zbivanjima u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. U spoljno-političkoj analizi "SAD učvršćuju svoju dominaciju. Kina i Rusija se fragmentiraju, sudbina Balkana zavisi od odnosa Rusije i Turske".

VEČERNJE NOVOSTI - O zamahu pranja novca i kriminala na Zlatiboru - "Joca kupio Zlatibor!". Predsedavajući Predsedništvu BiH Nebojša Radmanović kaže u intervjuu: "Bosna još nije stabilna".

GLAS JAVNOSTI - "Diplomata pod Haškom lupom", o tome da je Bosna i Hercegovina predložila za ambasadora u Beogradu osumnjičenog za ratni zločin. U tekstu "Kobna brzina", o pogibiji devojčice u saobraćajnoj nesreći kod Merošine.

DANAS - Pod naslovom "Novi spor vladike Artemija i Sinoda" list piše da slučaj batinjanja štićenika Centra Crna reka prerasta u aferu u Sprskoj pravoslavnoj crkvi. "Na suprotnoj strani od EU i SAD", o tome šta Srbija dobija a šta gubi odbijanjem islamskih zemalja da priznaju nezavisnost Kosova. "Stanje povređenih stabilno", o posledicama nesreće sudara dva đačka autobusa na putu Niš-Prokuplje.

KURIR - Pod naslovom "Predosetio", list piše o tragičnim posledicama saobraćajne nesreće kod Merošine u kojoj je nastradala devojčica. O diplomatskim naporima Srbije da se spreči priznavanje nezavisnosti Kosova u tekstu pod naslovom "Džaba im pos'o".

POLITIKA - Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac kaže u intervjuu: "Ako se ljudi isele, bespredmetna je borba za Kosovo". U "Srbi naoružani 'do zuba'" list piše da se u privatnim arsenalima u Srbiji nalazi do dva miliona komada oružja. Povodom nesreće kod Prokuplja "Brankici Stošić je ekskurzija bila poklon za rođendan".

PRES - Pod naslovom "Znate li, bre, ko sam ja?!" list piše da je internacionalni sekretar Demokratske stranke odbio alko-test kada je napravio prekršaj. O najavi tužbe iz porodice poginule devojčice u nesreći kod Prokuplja protiv autoprevoznika u "'Niš ekspres' mi ubio dete!".

PRIVREDNI PREGLED - "Izvoz traži 'izlaz' u Minsku", o promociji srpske izvozne ponude i Sporazuma o slobodnoj trgovini Srbije i Belorusije. "Vruć krompir iz 'Raške' - lokalu, o procesu "podržavljena" Tekstilnog kombinata "Raška".

Pogledajte još