Humani maturanti iz Pirota: Odrekli se garderobe i novac poklonili oboleloj deci (VIDEO)

Na proslavu mature krenuli su sa majicama sa aplikacijama leptir mašne i uz slogan "Tvojih pet minuta sjaja, nečiji ceo život".

Da se nešto promeni!

Maturanti su kažu želeli da učine nešto po čemu će ih zapamtiti, ali i da ostave amanet generacijama koje dolaze posle njih.

"Ta neka volja i želja da se zaista nešto promeni i da se počne od ovakvih stvari gurala nas je dalje", kaže Maša Igić, maturant Gimnazije.

"Taj novac što bih dao za neka skupocena odela, koja bih ko zna kad posle obukao, mogu da dam nekome kome je stvarno potrebno, jer onda mi postajemo duhovno ispunjeni, a ne materijalno i to je najvažnije", kaže maturant Brana Kostić.

Pre toga ispunili su obećanje.

Odrekli su se skupe garderobe za proslavu i novac tokom školske godine uplaćivali u gimnazijski fond za pomoć oboleloj deci.

Prikupili su više od 300 hiljada dinara.

Novac su donirali Predragu Potiću i Čedi Tošiću obolelim od cerebralne paralize i jednogodišnjem Matiji Lazareviću, koji je već imao sedam operacija.

"Ovo je veoma značajno za nas kao roditelje, koji se mučimo već godinu dana i sve pare koje smo imali, mi smo potrošili za njegovo lečenje", kaže Monika Lazarević, Matijina majka.

Ljiljana Đukić, Čedina majka, zahvalila je svim maturantima i svim dobrim ljudima koji su pomogli Čedin oporavak.

Ivana Kostadinović, razredni starešina IV-3, kaže da joj se čini da su od prvog razreda, kad su zakoračili u ovu školu, znali šta hoće i kako hoće da završe svoje školovanje.

"Puno lepih ideja i programa su nam priredili u toku školovanja, puno akcija i ovo je samo kruna njihovog angažovanja", kaže ona.

(Izvor: RTS)

Pogledajte još