Carnajev prohodao, majka kaže da su joj sinovi nevini (VIDEO)

Američka agencija se poziva na izjavu njegove majke, koja je sa sinom pričala telefonom, i koja kaže da joj je Džohar rekao da on i njegov brat Tamerlan, koji je nastradao u okršaju sa policijom tokom bekstva, nisu krivi za taj napad.

"On nije krio svoje emocije i pita se šta je sve ovo, šta se to dešava"
, reči su njegove majke.

Novinari AP-a su razgovarali sa roditeljima braće Carnajev u njihovom domu u gradu Makačkala u Dagestanu.

Otac Anzor kaže da je stariji sin Tamerlan trebalo kasnije ove godine, sa svojom američkom suprugom i ćerkom, da se preseli u Dagestan, gde bi nastavili da žive.

"Molim se Bogu da pravda pobedi, da sa naše dece bude skinuta odgovornost, i da se bar Džohar vrati, obogaljen, ali barem živ", rekao je Anzor za američku agenciju.

Istovremeno, u Moskvi, konferenciju za novinare održao je otac Ibragima Todaševa, druga braće Carnajev, koji je, kako je rečeno, nastradao dok su ga agenti FBI saslušavali u njegovom stanu, pucavši u njega u samodbrani.

Abdul-Baki Todašev je agente koji su ubili njegovog sina nazvao "banditima". Prema njegovim rečima, Ibragima je pogodilo šest metaka u telo i jedan u potiljak.

FBI je prvo preneo izjavu trojice agenata koji su rekli da je momak pokušao da ih napadne nožem, ali su dvojica kasnije povukli svoju izjavu, i za sada nije jasno šta se tačno dogodilo.

Njegov otac kaže da Ibragim "sto odsto nije bio naoružan".

Američki mediji su nakon ubistva preneli izjave neimenovanih zvaničnika policije, koji su saopštili da je Todašev priznao svoju i umešanost braće Carnajev u trostruko ubistvo u Masačusestu pre dve godine.

On, međutim, nije povezivan sa bombaškim napadom u Bostonu. U tom napadu su tri osobe stradale, dok je više od 260 povređeno.

(Izvor: Tanjug)

Pogledajte još