Nađ: Partizan želi da nastavi dominaciju

“Nije lako osvojiti šest uzastopnih titula. Uvek je lakše osvajati, mnogo je teže ostati na toj poziciji. Cilj je da nastavimo dominaciju u srpskom fudbalu i osvojimo sve što je moguće, kao i težiti iskoraku u Evropi”, rekao je Nađ na konferenciji za novinare u Beogradu.

Upravni odbor Partizana juče je imenovao Nađa za sportskog direkora. On je do sada bio koordinator za sportska pitanja u klubu.

Upitan šta je po njemu iskorak u Evropi, odnosno da li je to učešće u Ligi šampiona ili veći bodovni saldo, Nađ je rekao da ne želi da obećava bilo šta.

“Doći do Lige šampiona nije lagan put. Dešavalo se da na papiru izvučete lake protivnike, ali kada se igraju utakmice svi imaju pođednake ambicije. Izlazak u Evropu je primarni cilj”, rekao je Nađ.

Sportski direktor šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije istakao je da je odlazak pojedinih igrača neminovan, ali da se ti odlasci moraju nadoknaditi adekvatnim zamenama.

“Poznato je da klubovi u Srbiji žive od prodaje igrača, dolasci zavise od odlazaka. Nekim igračima su istekli ugovori, ali će se sve znati kada budem razgovarao sa trenerom Vukom Rašovićem i vidim na čemu smo”, rekao je on i dodao da se njegova razmišljanja “100 odsto” poklapaju sa trenerovim.

Nađ je rekao da će od svih fudbalera Partizana tražiti disciplinu, “jer je dres Partizana svetinja”.

“Ono što ću tažiti kao sportski direktor od igrača je disciplina. Od toga sve polazi. Imaju kvalitet i svi koji budu došli moraće da shvate da je Partizan svetinja i institucija i da nije prolazna stanica. Oni koji obuku crno-beli dres uvek moraju da daju svoj maksimum, taj dres je skup i niko ne sme da se igra imenom Partizana“, rekao je Nađ.

Upitan da li u Super ligi ima interesantnih igrača, novi sportski direktor cno-belih rekao je da postoje pojedinci koji mogu da zadovolje zahtevima Partizana.

Prema njegovim rečima, cilj kluba je da se što više igrača iz omladinske škole prekomanduju u prvi tim.

“Neki od njih će krenuti na pripreme i na njima je da izbore status prvotimca”, rekao je on.

Nađ je istakao da je želja kluba da sačuva kapitena Sašu Ilića.

“Želja nam je da produzimo ugovor sa njim, Sale je živa legenda Partizana i posle njega će biti velika praznina do neke druge legende. On je u prethodnom periodu pokazao da je jedan od ključnih igrača Partizana”, rekao je Nađ.

Nađ je dodao da još nije stigla nijedna zvanična ponuda za bilo kog igrača i dodao da su Lazar Marković i Marko Šćepović i dalje članovi Partizana i da će se obojica 12. juna pojaviti na prozivci uoči početka priprema.

“Posle toga ćemo videti njihove ambicije i interesovanja”, dodao je.

Upitan da li može navijačima da obeća da će Aleksandar Mitrović i sledeće sezone igrati u Partizanu, Nađ je rekao da nikada nikome nije ništa obećavao, ali da će se klub truditi da ga zadrži.

“On je dobrim igrama skrenuo pažnju na sebe i mnogi timovi se raspituju za njega, ali zvanično nema nijedne ponude ni za jednog igrača”, rekao je bivši kapiten Partizana.

Nađ je rekao da ne vidi razlog zbog kojeg ne bi i neko od stranih fudbalera došao u Partizan, ukoliko može da donese kvalitet, ali je ponovio da je poklonik toga da deca iz omladinske škole dobiju prednost.

Beta