Vaterpolisti Zvezde u finalu Lige šampiona!

Crveno-beli u borbi za titulu igraju sutra od 20.15 sati protiv dubrovačkog Juga, koji je u prvom polufinalu pobedio Partizan sa 8:7. Prethodno od 17 sati za treće mesto sastaju se Partizan i Barseloneta.

Večarašnja utakmica odigrana je na otvorenom bazenu Sportskog centra Banjica pred oko 2.500 gledalaca, a sudili su Boris Margeta (Slovenija) i Mark Koganov (Azerbejdžan).

Crvena zvezda: Šefik, Strahinja Rašović 3, Rađen, Ivošević, Milićević, Pijetlović 2, Avramović, Viktor Rašović, Ranđelović 1, Vapenski 1, Prlainović 2, Stojčić, Draksimović.

Barseloneta: Lopez-Pinedo, Vrlić 2, D.Martin, Širanji, Montpeat, Mingel 2, Roka, Fernandez, E.Martin, Perone, Delera 1, Petković, Ljoret.

(old_image)

Vaterpolisti Crvene zvezde su u velikom stilu izborili finale Lige šampiona, prvo u istoriji kluba. Posle bolje i nadmoćnije igre srušili su španskog prvaka, ne prepuštajući priliku da ih iznenadi pred vernim navijačima.

Posle početne nervoze, kada su dopustili rivalu da izjednači na 2:2, novi prvaci Srbije zaigrali su sigurno u nastavku i ponovo obezbedili dva gola prednosti.

Nakon što su se oba tima raspucala u trećoj četvrtini, činilo se da bi Barseloneta mogla da ugrozi vođstvo Beograđana. Međutim, kada je Boris Vapenski početkom poslednje deonice postigao majstorski pogodak, Španci su izgubili koncentraciju.

Sve je rešeno kada je Ranđelović dva i po minuta pre kraja povećao prednost na četiri gola razlike, što je bio znak za veliko slavlje ekipe Dejana Savića.

Uz pouzdanog golmana Šefika, junak pobede Crvene zvezde bio je trostruki strelac, mladi Strahinja Rašović.

(Tanjug)

Pogledajte još