Srbija-Grčka: Dve pobede na početku Evropske lige

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je tim Grčke u oba meča prvog vikenda Evropske lige 2009. Prvi meč završen je rezultatom 3:0, a drugi 3:1.

U drugom meču I grupe, Bugarska je prvi dan izgubila od Španije sa 3:0, a dan kasnije su pobedili sa 3:1.

Selektor Zoran Terzić, uprkos pobedama u oba meča, nije bio zadovoljan prikazanom igrom, posebno u drugoj utakmici:
- Današnja utakmica nije bila ni nalik prvoj, mada ni tada nismo briljirali na terenu. Početak nam je bio mnogo slabiji i mekan, a bilo je i puno grešaka, mada rezultat toga nije bilo to što smo igrali napadački. Gubili smo koncentraciju, mekano servirali i dali smo Grkinjama priliku da odigraju mirniju utakmicu i da nas bez većih problema napadnu servisom. Ispraviti sve to je bilo teško, posebno kada su gošće dobro servirale. Na kraju su stvari, srećom, došle na svoje mesto uz nekoliko lepih poena u završnici. Videli su se tada i dobri kontranapadi, a ono što može da raduje u ovoj utakmici je pobeda, a drugim elementima teško da se možemo zadovoljiti. Nadam se da smo pouke izvukli i da ćemo sve što treba popraviti u drugoj utakmici.

Maja Ognjenović opravdanje za lošiju igru od očekivane traži u nedovoljnom poznavanju protivnika:
- I Grčka i Španija su nam nepoznanice, jer sa njima nismo igrali skoro. Iskreno, iznenađena sam, jer nismo imali previše vremena za pripreme i uigravanje, tako da i nije bilo loše. Nikada do sada nismo igrale u ovom sastavu, tako da su usponi i padovi u ovoj fazi uobičajeni. Mislim da ćemo do sledećeg vikenda sve to prebroditi i da će utakmice protiv Bugarske izgledati mnogo bolje.

Jedna od najiskusnijih u timu, Jelena Nikolić, složila se sa selektorom, da su prvi i drugi meč bili dosta drugačiji:
- Grkinje su drugu utakmicu igrale mnogo bolje, a mi smo se isuviše mučili. Igra nam nije bila tečna, a svaki poen smo teško zarađivale. Najveća greška je bila u prijemu, jer kada ga nema nema ni igre. Gubile smo se na terenu, a ja sam se lično loše osećala zbog publike koja je došla da nas podrži.

U Subotici ćete imati priliku da se ispravite, jer ćete opet u istoj hali igrati kvalifikacije za SP, od 17-19. jula:

- Zaista se nadam da ćemo se mnogo bolje pokazati. Ti mečevi će biti mnogo važniji, a nadam se da ćemo i raspolagati sa većim brojem igračica, koje će nam dati sigurnost koju nemamo u ovom trenutku.

Jelena se zahvalila publici koja ih je podržala, jer kako kaže, nije očekivala da će atmosfera biti kao na košarkaškim utakmicama, sa tako puno ljudi. Zbog toga joj je bilo pomalo neprijatno, što igra koju su prikazale nije bila perfektna.

Ana Antonijević smatra da su dve pobede na početku najvažnije:
- Svaki početak je težak, ali drago mi je da smo pobedili oba meča. Prva utakmica je bila odlična, a u drugoj smo bile stegnute, međutim najbitnije je da smo pobedili. Treba još da se uigravamo, da bismo bile bolje protiv Bugarske i Španije.

U sledećem kolu, 2. vikenda Evrolige, naš tim gostuje selekciji Bugarske.

Katarina Stojković
(24. maja 2009.)

Pogledajte još