Partizan izgubio od Barselonete u meču za treće mesto

Meč je odigran na otvorenom bazenu Sportskog centra Banjica pred oko 1.000 gledalaca, a sudili su Boris Margeta (Slovenija) i Mark Koganov (Azerbejdžan).

Partizan: Soro, Matović 1, Mandić 2, Obradović, Subotić, Rackov , Ćuk 2, Dedović 2, Čučković 1, Mitrović 2 , Tanasković, Jokić, Vico.
Barseloneta: Lopez-Pinedo, Vrlić 4 , D. Martin, Širanji, Montpeat, Mingel 2 , Roka, Fernandez 1, E. Martin 1, Perone 3, De Lera , Petković, Ljoret.

Isključenja: Partizan 9, Barseloneta 11.
Peterci:Partizan 1 (1).

Vaterpolisti Partizana završili su učešće na fajnal-foru kao četvrtoplasirani, nakon što nisu imali ni snage ni koncentracije da pruže kvalitetnu partiju posle poraza u polufinalu. Bilo je primetno da su crno-beli mnogo teže podneli jučerašnji neuspeh protiv Juga, nego Barseloneta od Crvene zvezde.

Španci su delovali odmornije, igrali rasterećenije, pa su sasvim zasluženo osvojili treće mesto.
Barseloneta je vodila tokom čitavog susreta, osim na početku, kada je Ćuk doveo Partizan u vođstvo. Bilo je 3:1, 4:2, 7:3. 8.4. Boljom igrom u drugom poluvremenu beogradski tim se približio na 9:7, ali je odmah usledio protivudar španskog tima.

Na dva minuta i 33 sekunde pre kraja Barseloneta je vodila sa 11:7, a crno-beli su tada zaigrali na sve ili ništa. Za nepuna dva minuta postigli su tri gola i bili nadomak produžetaka, ali je u poslednjim trenucima udarac Jokića završio preko gola.

"Nismo imali energije za današnju utakmicu. Teško nam je pao poraz od Juga i to se odrazilo na našu igru. Mogli smo bolje, ali šta je, tu je. Barseloneta je iskoristila naše greške i zasluženo je pobedila, a nama učešće na fajnal-foru ostaje kao podstrek za sledeću sezonu", izjavio je posle utakmice trener Partizana Vladimir Vujasinović.

U borbi za titulu od 20.15 sati sastaju se Crvena zvezda i Jug iz Dubrovnika

(Tanjug)

Pogledajte još