Vaterpolisti Crvene zvezde šampioni Evrope

Crveno-beli su postigli istorijski uspeh osvojivši prvu titulu kontinentalnog prvaka. Sezonu su završili na briljantan način, nakon što su prethodno osvojili titulu prvaka Srbije i trofej nacionalnog kupa.

Najefikasniji u beogradskom klubu bio je Duško Pijetlović sa dva gola, dok su po jedan postigli Nikola Rađen, Andrija Prlainović, Boris Vapenski, Viktor Rašović, Strahinja Rašović i Marko Avramović.

Jug je predvodio Nikola Janović sa tri gola, dva je postigao Miho Bošković, a po jedan Maro Joković i Nikša Dobud. Treće mesto na završnom turniru Lige šampiona u Beogradu pripalo je vaterpolistima španske Barselonete, koji su pobedili tim Partizana sa 11:10.

(old_image)

Finalna utakmica, koja je odigrana pred prepunim tribinama bazena na Banjici, bila je neizvesna od početka do kraja, a nijedna ekipa nije se odvojila na više od dva gola prednosti.

Jug je poveo preko Janovića, a preokret crveno-belima doneli su Pijetlović i Rađen, međutim Joković je doneo Dubrovčanima izjednačenje 2:2.

U drugoj četvrtini Zvezda je povela preko kapitena Prlainovića, a potom je izjednačio Janović.

Zvezda je na početku trećeg perioda povela sa dva pogotka razlike golovima Strahinje Rašovića i Pijetlovića, ali je Jug sa tri uzastopna gola preokrenuo rezultat, međutim Vitkor Rašović izjednačio je rezultat na kraju tog dela.

(old_image)

U poslednjoj četvrtini Zvezda je povela golom Vapenskog, da bi potom Jug imao nekoliko pokušaja u samo jednom napadu, ali se tada istakao golman srpske ekipe Denis Šefik.

Međutim, Bošković je izjednačio na 7:7, ali je onda Marko Avramović šutem iz daljine doneo novu prednost Zvezdi od 8:7, što je bio i konačan rezultat.

Treće mesto na završnom turniru osvojila je španska Barseloneta, koja je ranije savladala Partizan sa 11:10.

Beta

Pogledajte još