Porodila se češka Super-mama: Aleksandra rodila petorke – četiri dečaka i devojčicu (VIDEO)

0

U porodilištu u Pragu jutros su rođene prve češke petorke, četiri dečaka i jedna devojčica 23. godišnje Aleksandre Kinjove iz Milovica. Porođaju carskim rezom prisustvovao je i otac beba 26-godišnji Antonjin Kroščen.

Devojčica se zove Tereza, jednojajčani blizanci Mihael i Danijel, a blizanci Martin i Aleks – kazao je jutros novinarima srećni otac i dodao da su i majka i bebe u redu.

Prve češke petorke su izuzetak i po tome što nisu plod veštačke oplodnje, već su začete prirodno.

Blizanci se bez veštačke oplodnje rađaju često. Trojke i četvorke su izuzetno retka pojava, a petorke, to je polovično čudo. Druga polovina tog čuda jeste to što su lekari uspeli da održe trudnoću i preko 30. sedmice – kazao je ranije lekar Petr Janku, koji se u Brnu brinuo o trudnici koja je rodila četvorke.

Lekari su mladu majku smestili u bolnicu u maju i nastojali da odrede najbolji termin za carski rez, kako za zdravlje dece tako i majke, i ustanovili su da najviše odgovara 31. sedmica trudnoće.

Bebe su teške oko 1,2 kilograma i odmah nakon porođaja smeštene su u inkubator.

Porodica sada ima šestoro dece, pošto Kinjova već ima petogodišnjeg sina i opština im je dodelila veći stan, a pored dadilje na koju ima pravo na osnovu zakona, opština će plaćati još jednu.

Izvor: Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.