Rešenje za problem nedostatka medicinskog osoblja

PRAG, 25. maja 2009. (Beta-AFP) - Jedna plivatna klinika iz Praga ponudila je besplatne nove grudi i liposukciju medicinskim sestrama zainteresovanim za rad u toj bolnici.

Ponuda, koja važi već nekoliko meseci, privukla je veliko interesovanje, kazao je direktor klinike Jirži Švajcer i dodao da se za svako radno mesto prijavljuje po više desetina kandidatkinja. "Pričala sam o tome sa kolegama i prijateljicama, privuklo je ogromno interesovanje", kazala je medicinska sestra Petra Kalivodova, koja se odlučila za liposukciju. Kalivodova i njenih sedam koleginica iskoristile su ponudu i obavile inače veoma skupe zahvate.

Hirurška intervencija na grudima u toj bolnici košta 2.823 evra, što je više od tri mesečne plate medicinske sestre, dok je cena liposukcije 1.880 evra, ili dve mesečne plate. Ponuda ima i začkoljicu - medicinska sestra koja pre roka od tri godine raskine ugovor mora da plati obavljenu operaciju. Ako ostane u klinici tri godine, uz novi ugovor dobija još jednu besplatnu intervenciju u oblasti plastične hirurgije. Ponuda važi i za lekare i sekretarice.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.