Marijana Mateus u utorak premijerno u Londonu (FOTO)

Promotivne fotografije kolekcije uradio je Dejan Milićević. Samo ime nove linije kreacija dovoljno govori o modelima. Reč je o rafiniranim i nežnim haljinama i kostimima od najfinijih materijala – svile i kašmira. Kako će publika u britanskoj prestonici reagovati na Marijanin modni izraz saznaćmo već u utorak uveče.

Naime, Marijaninu kolekciju “Silk and cashmerečine letnja, kao i deo nove kolekcije za sezonu Jesen/Zima 2013. godine. Modeli koji će biti prezentovani u prestižnom hotelu u Bond streetu, biće prikazani iz dva dela: najpre agentima i kupcima,a potom i privatnim klijentima i Marijaninim dragim prijateljima iz Londona.

Letnji deo nove kolekcije predstavljaju haljine i tunike od svile, asimetričnog, neobičnog ali i klasičnog kroja, pretežno u beloj boji, kao i sa cvetnim printom, dok drugi deo kolekcije čine kašmirski kaputi na koje će kreatorka staviti poseban akcenat na engleskom tržištu.

Kao i uvek, svi modeli namenjeni susavremenoj, poslovnoj, vanvremenskoj ženi koja se oseća i izgleda sjajno i ugodno u prirodnim materijalima.

Ono što je interesantno, Marijana je u Londonu otvorila svoju kompaniju pod nazivom “Andaje” (Andaž) koja će na londonskom modnom tržištu poslovati i prezentovati modne linije Marijane Mateus.

M.N