Selaković: Srbi da ostanu i opstanu na Kosovu

Selaković je u Štrpcu, zajedno sa direktorom Vladine Kancelarije za KiM Aleksandrom Vulinom, sastao sa zaposlenima u srpskom pravosuđu, posle čega je izjavio da su razgovori bili otvoreni i u prijateljskoj atmosferi.

- Cilj ostaje da se stvore svi neophodni uslovi da Srbi na Kosovu i Metohiji ostanu i opstanu i da mogu neometano normalnim životom ljudi da žive, da imaju organe kojima mogu da se obrate za rešavanje problema i za zaštitu prava - rekao je Selaković.

Ministar pravde je ocenio da pred našim narodom na Kosovu i Metohiji nema šta da se krije i da govori onako kako jeste.

- Ono što bih izvukao kao zaključak iz dvodnevne posete Kosovu i razgovora sa svim predstavnicima pravosuđa i državne uprave jeste da u svemu moramo nastupati zajednički i jedinstveno - ponovio je Selaković.

Vladi Srbije i Ministartsvu pravde je neophodan i glas naših službenika i pravosudnih funkcionera sa Kosova i Metohije, rekao je Selaković.

On je istakao da će se sa njima ubuduće o svemu konsultovati i međusobno obaveštavati i odlučivati kakve će korake preduzimati.

Selaković je u subotu i nedelju boravio na Kosovu i Metohiji gde se susreo sa radnicima srpskog pravosuđa u pokrajini i kako je rekao upoznao ih šta Ministarstvo pravde i lokalne samouprave radi i šta on kao zamenik šefa tima za implementaciju briselskog sporazuma čini i kako teku biselski pregovori.

Nakon posete Štrpcu Selaković je zajedno sa Vulinom obišao i manastir Visoki Dečani.

Izvor: Tanjug, Blic

Pogledajte još