Nezaboravno: Seks nakon razvoda je kao gubljenje nevinosti

Smatram da je prvo seksualno iskustvo nakon bračnog brodoloma važno iskustvo. Može biti traumatično, zastrašujuće, tužno, ali isto tako može biti uzbudljivo, zabavno i neverovatno“, piše za Hafington Post Džeki Pilosof, autorika knjige 'Free Gift With Purchase', i navodi najčešće probleme koji se javljaju u seksu s novim partnerom nakon raspada braka.

Žene se previše brinu o fizičkom izgledu

Istina, brak s vašim bivšim suprugom nije funkcionisao, ali seksualni odnos je bio opušten i osećali ste se prijatno. Znao je kako izgledate goli i i dalje je želeo seks sa vama. Ili ipak nije, što seksualni odnos čini još traumatičnijim.

Džeki Pilosof ističe kako je vrlo često jako iznenađena koliko su žene oštre i kritične kad je u pitanju njihovo telo i izgled.

Žene su ponekad tako kritične, gledaju se u ogledalo i ne sviđa im se ono što vide. Moj savet je: kao prvo, jedite zdravo, vežbajte i cenite to što ste dobrog zdravlja. Polovina toga što mislite da ste debeli je u vašoj glavi. Zato, ako počnete jesti kao mršava osoba, tako ćete se i osećati, a onda ćete s vremenom zaista i biti mršavi. Kao drugo, jednostavno budite ono što jeste. Sami sebi recite: 'Takva sam kakva sam, ili vam se sviđam ili vam se ne sviđam.' Takva samouverenost doneće brojne dobre rezultate“, kaže Džeki.

Mnoge žene se prepuste osećanjima i plaču

Upravo ste imali seksualni odnos s drugim muškarcem i u svojoj glavi prekršili ste bračne zavete, čak iako ste se već i službeno rastali. Iako nemate razloga da osećate krivicu, grizete se i sami sebi kvarite ceo doživljaj.

„Nemojte sebi to da radite, već u tom novom iskustvu jednostavno uživajte. Možda su poslednji meseci ili godine vašeg braka bili grozni i sigurno se niste osećali seksi ili privlačno već duže vreme. Stoga, dopustite sebi da uživate i budete seksi jer vi to zaslužujete. Imate vlastite potrebe i to je sasvim u redu“, poručuje Džeki.

Neke žene novog partnera pokušavaju da pretvore u supruga broj dva

Brojne žene, nakon što se upuste u seksualni odnos, prema partneru razviju snažnu emocionalnu vezu. Možda se nećete složiti sa mnom, ali sa sigurnošću tvrdim kako, zapravo, gotovo nijedna žena ne želi seks za jednu noć. Žene povezuju seks s osećanjima i vrlo brzo počinju da razmišljaju o budućnosti s novim partnerom. Seks smanjuje mogućnost rasuđivanja. Po mome mišljenju, sasvim je u redu da vam se ta nova osoba sviđa i u redu je da ste u vezi, ali morate da znate kad treba povući kočnicu. Nemojte misliti da je prva osoba koju upoznate nakon razvoda princ na belom konju koji će rešiti sve vaše probleme i zaprositi vas – to se događa samo u ljubavnim romanima. Na celu situaciju gledajte realno: sviđate se jedno drugome, ali verovatno nećete završiti u braku, uživajte u vezi i nemojte odmah potezati ozbiljne teme ili ga već nakon drugog sastanka upoznavati s ostatkom porodice“, upozorava Džeki.

Neke žene ne koriste kondome. Nemojte sebi to dopustiti – zdravlje bi trebalo da vam bude glavni prioritet i nema potrebe da se izlažete riziku.

Međutim, postoji još nešto što bi trebalo da znatei o seksu nakon razvoda. Nakon prekida prve ljubavne veze koja je usledila nakon rastave braka, postoji velika verovatnoća da ćete se osećati gore nego nakon samog razvoda. Naime, velike su šanse da prekid veze otvori stare rane i podseti vas na gubitak i kako ste se osećali nakon razvoda“, opominje Jackie upoređujući seks nakon rastave s gubitkom nevinosti.

„To je iskustvo koje nikada nećete zaboraviti, bez obzira kako se na kraju završilo. Poput mnogih drugih aspekata razvoda, to je još jedno iskustvo kroz koje morate da prođete. Naravno, ne govorim o tome na ružan način. Seks nakon braka može biti lep, sladak i posebno iskustvo – taj deo je na vama. Upravo bi to mogla biti vaša šansa da drugi put odaberete mudrije“, kaže Džeki.

Izvor: Tportal

Pogledajte još