U poplavama u Austriji poginula jedna, nestale tri osobe

Najteže je pogođena austrijska pokrajina Tirol, gde se obrušilo više odrona. U pokrajini Salcburg, u mestu Sankt Johan im Pongao, je jednog radnika iznenadio odron, koji ga je potpuno zatrpao, a spasilačke ekipe nisu uspele da ga izbave živog.

Naime, tri muškarca su radila na uklanjanju odrona, kada se obrušio sledeći koji je odneo sa sobom jednog od njih, preneo je portparol policije Anton Šenc. Dve druge osobe su nestale u pokrajini Salcburg i jedan muškarac u pokrajini Forarlberg.

U mestu Taksenbah u Pincgau se trenutno traga za dva nestala lica. Jednog poljoprivrednika je zatrpao odron rano jutros.

Traktor na kojem je sedeo smo pronašli, ali lice nismo. Od traktoriste trenutno nema traga – rekao je Šenc.

Takođe se traga i za jednom ženom čiji je auto povukao odron. U vozilu su bile dve žene, od kojih je jedna uspela da se spase, dok se za drugom traga u reci Salcah u koju je upalo vozilo usled odrona.

U opštini Etenau u pokrajini Gornja Austrija više od 100 stanara je moralo biti evakuisano, a u Donjoj Austriji se očekuje da će Dunav narasti na nivo koji nije imao u poslednjih 100 godina.

U gradu Halajn proglašeno je vanredno stanje, a most na reci Salcah je zatvoren iz mera predostrožnosti. Stanovništvo je pozvano da više ne ulazi u svoje podrume, koji su potopljeni. U gradu Salcburgu rano jutros je četiri prelaza za pešake, preko reka, zatvoreno, kao i most Lehener brike.

Ustrijska železnica OeBB obustavila je danas sve međunarodne vozove koji idu preko Salcburga. Isto tako svi putevi ka susednoj Nemačkoj preko Tirola u potpunosti su zatvoreni za saobraćaj, što je dovelo do formiranja kolone na auoput preko Salcburga do Pasaua dužine od više od 35 kilometara.

Austijski državni radio neprestano upozorava vozače da odustanu od putovanja i zastanu tamo gde se nalaze, uz poruku da bi mogli potažiti i smeštaj, jer se ne očekuje do kasno naveče da se stanje poboljša.

Izvor: Blic

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.