Seminar „Tesla u Japanu“ 24. avgusta u Tokiju

Beograd „Nikola Tesla u Japanu − japanske investicije u Srbiji“, naziv je investicionog seminara koji će se održati 24. avgusta u Ambasadi Srbije u Tokiju. Na seminaru, pod motom putevi tehnologije koji svoje postojanje duguju imenu Nikole Tesle (kroz ulazak „Vestinghauz“ tehnologije iz SAD u Japan, kao i kupovinu te firme od strane korporacije „Tošiba“, govoriće dr Nakamac, najpoznatiji japanski pronalazač (izumeo je flopi disk), član društva "Nikola Tesla" i dobitnik niza međunarodnih priznanja.
Otpravnik poslova ambasade Srbije u Tokiju, Slobodan Prošić, je u razgovoru s predstavnikom „Tošibe“ prof. dr Tetsuji Tanakom dogovorio učešće predstavnika poznate japanske korporacije na tom seminaru. Očekuje se da direktor u Institutu za međunarodne ekonomske studije u Tokiju, koji je osnovala korporacija „Tojota“ Jošio Sakuma govori o investicionoj klimi u Srbiji kao i prof. dr Tetsuji Tanaka, viši savetnik „Tošibe“, nekadašnji viši savetnik centralne banke Japana i supervizor te banke. 
On će govoriti o mogućnostima japanskih investicija u sektoru elektronske industrije i transferu tehnologije. Seminar bi, po viđenju japanskih učesnika trebalo da japanskoj poslovnoj javnosti ponudi jednu novu sliku Srbije čiji su sposobni i talentovani stručnjaci širom sveta pomogli tehnološkom razvoju savremenog sveta, učestvujući u globalnom transferu tehnologije, koji je našao svoj simbol u delu najpoznatijeg srpskog naučnika i pronalazača − Nikole Tesle. (“Pregled”)

Pogledajte još