Šabac: Upucala muža koji je godinama zlostavljao

“Dragan i Vesna su se noć pre ubistva posvađali. Pretio je da će ubiti njihove sinove Miloša i Milana, kao i nju. Napunio je karabin i vitlao njime pred istraumiranom ženom. Uspela je da pobegne i da ponese oružje. Sakrila se u pomoćni objekat u dvorištu”, kaže naš izvor iz istrage.

Kad se Dragan juče probudio, video je da Vesne nema, tražio ju je po selu, a kako niko nije znao gde je ona, vratio se kući da kolje i čerupa piliće.

“Pozvao je Vesninu sestru Milenu da mu pomogne oko živine. Dok su radili, sve vreme je nizao uvrede na Vesnin račun. Nazivao ju je najgorim rečima i pričao Mileni s kim ju je sve prevario i kako će dovesti drugu ženu u kuću. Vesna je najverovatnije sve to slušala iz prikrajka i samo se pojavila iza ćoška. Prišla je Draganu i s razdaljine od metar ispalila jedan metak u njegovo srce. On se uhvatio za grudi i ostao nepomičan na stolici”
, priča jedan očevidac porodične tragedije.

Milena je pokušala da spreči tragediju, ali nije uspela.

“Uhvatila je Vesnu za ruku s namerom da je spreči da puca, međutim ona ju je odgurnula i rekla: 'Pusti me da ubijem kera!' “,
priča očevidac.

Nakon ubistva, Vesna je ostavila oružje u dvorištu i sačekala da dođe policija.

“Rekla je policajcima da nije više mogla da izdrži dugogodišnje maltretiranje muža. Ispričala je da se Dragan psihički i fizički iživljavao nad njom. Čak ju je i seksualno zlostavljao, a bio je grub i netrpeljiv i prema njihovim sinovima”
, kaže naš izvor iz istrage i dodaje da je žena pucala iz improvizovanog, ručno pravljenog karabina.

U porodičnoj kući juče smo zatekli Vesninog i Draganovog sina Miloša.

“Nema tu šta da se kaže. Pokušajte da razumete, radi se o mojim roditeljima”, kratko je rekao Miloš.

Izvor: KURIR