Bojan Đurić: Zadovoljni smo rezultatom u Zemunu

Foto: Beta/Milan Obradovic
"Hvala svim glasačima LDP i svim Zemuncima koji su u nenormalnim okolnostima hrabro glasali za listu LDP na izborima. U tim uslovima LDP je zadovoljna ostvarenim rezultatom, na kojima smo zabeležili bolji rezultat i veći broj glasova u odnosu na prethodne izbore. U demoralisanoj i uplašenoj Srbiji ovakva podrška je veoma važna za LDP, jer predstavlja mnogo bolji rezultat od onog koji su drugi prognozirali", naveo je Đurić.

On je u pisanoj izjavi medijima istakao i da su ti izbori pokazali koliko je važno raditi na zajedničkom konceptu koji bi se suprotstavio stranakama koje su sada na vlasti, navodeći da je LDP u tom poslu danas usamljena.

Razlog tome je, dodaje, "kukavičluk" DS, čiji je "predsednik sa izbora u Zemunu pobegao prepuštajući sudbinu građana u ruke Nikolića, Vučića i Dačića".

Đurić navodi i da "oni koji danas slave treba da znaju da se radi o lokalnim izborima, sa izuzetno malom izlaznošću", kao i da su "i drugi su ubedljivo pobeđivali u Zemunu nakon što je njihova politika mnoge unesrećila i dovela do toga da izbeglice budu traktorskim prikolicama prevožene u Zemun".

Prema preliminarnim rezultatima Opštinske izborne komisije Zemun sa 18 odsto biračkih mesta, a LDP je osvojila 5,17 odsto, što je tri mandata.

Izvor: Blic, agencije

Pogledajte još