Tigrovi pobegli iz poljskog zoo vrta

Neposredno pred otvaranje vrta jutros se zbog mokrog tla srušilo drvo kod paviljona usurijskih tigrova, oštetilo plot, a dva brata, Cezar i Ciceron nisu odoleli zovu slobode i pobegli su.

"Obojicu su već radnici Zoo vrta uspeli da uhvate. Trenutno su u svom kavezu unutar paviljona. Njihova majka nije pobegla pošto ima odvojen ispust. Niko nije povređen", kazao je portparol Zoološkog vrta Martin Vobruba.

Zoološki vrt u Pragu postao je 2002. tragični simbol poplava, među zoo vrtovima u Češkoj, kada je njegov donji deo poplavila i uništila Vltava.

Mnoge životinje su tada stradale, mladi muzjak gorile, slon Kadira, suviše divlji za evakuaciju, dok su neke pobegle u Vltavu, kao morski lavovi, a mužjak Gaston je uginuo iscrpljen plivanjem po nabujaloj Vltavi i Labi na granici Nemačke sa Češkom.

Zbog te tragedije grad je uložio velika sredstva i za slonove i nilske konje izgradio u gornjem, bezbednom delu vrta moderni paviljon u koji su se uselili ovog proleća.

Zoološki vrt u Pragu dočekao je ovog puta poplave spreman, i juče i noćas pre nego što je Vltava preplavila donji deo vrta, uspeo je da evakuiše sve životinje.

Izvor: B92, Beta

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.