Nemačka je favorit

BEOGRAD, 25. maja 2009. (Beta) - Selektor ženske rukometne reprezentacije Milorad Milatović izjavio je da je u predstojećim mečevima baraža za Svetsko prvenstvo Nemačka favorit, ali da se nada da njegova ekipa može da napravi iznenađenje.

Prva baraž utakmica sa Nemačkom igraće se 7. juna u Zaječaru, a revanš sedam dana kasnije u Hamburgu. "Nisam želeo da sada pravim drastične promene spiska reprezentacije, ali ću za svaku sledeću akciju pozivati tri, četiri nove igračice, kako bi se navikavale na rad i još brže napredovale", rekao je Milatović na konferenciji za novinare.

"Nisam želeo da sada pravim drastične promene spiska reprezentacije, ali ću za svaku sledeću akciju pozivati tri, četiri nove igračice, kako bi se navikavale na rad i još brže napredovale", rekao je Milatović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, Srbija u meču sa Nemačkom nije favorit, ali ima želju da napravi iznenađenje.

"Mislim da nije strašno što prvi meč igramo u Zaječaru, a revanš u Nemačkoj. Prednost od četiri, pet, šest golova može da se nadoknadi. Mislim da su devojke uvek motivisanije kada igraju u gostima", rekao je Milatović.

On je dodao da je trener koji voli da pobeđuje, ali da pre svega želi da u narednih šest meseci "sklopi" reprezentaciju koja će proći naredne kvalifikacije za naredno veliko takmičenje.

"Želim da proširim spisak sa juniorskim reprezentativkama i mladim igračicama, jer želim da unapredimo seniorsku reprezentaciju", rekao je Milatović.

Jedna od najboljih igračica reprezentacije Srbije Andrea Lekić istakla je da je prednost njene ekipe u dobroj odbrani i brzini.

"Nemačka je poslednjih godina u vrhu svetskog rukometa. Pružićemo dostojan otpor. Molim vas da nas maksimalnom podržite", rekla je Lekić.

Jedna od najiskusnijih Jelena Erić naglasila da "imamo velike šanse ako posle dobre odbrane ekipa iskoristi polukontre".

"Nemačka je izuzetna ekipa koja dolazi oslabljena. Igrali smo sa njom u Skoplju na Evropskom prvenstvu. Razmišljam pozitivno, ali ne mogu da kažem da ćemo sigurno pobediti", rekla je Erić.
.

Pogledajte još