PARTIZAN PRED FINALE: Pojedine sudije stale na stranu Zvezde!

0

Sportski direktor košarkaškog kluba Partizan rekao je da se iz redova Crvene zvezde na većinu sudija u Super ligi konstantno vrši pritisak, što je dovelo do toga, kako je naveo, da su pojedine sudije odlučile da stanu na stranu crveno-belih.

Todorić je u otvorenom pismu vršiocu dužnosti komesara lige Darku Jovičiću i predsedniku sudijske komisije, naveo da su grupe sudija određene za finalnu seriju plej-ofa bile očekivane, ali da Partizan nema nameru da traži izuzeće sudija.

“Vrlo dobro smo upoznati na koji način su formirane grupe i koji kontrolori su pratili pojedine sudije i tako neke sudije eliminisali, a određene unapredili da sude plej-of. Na iskusnije i već dokazane sudije se konstantno vrši pritisak da su u kumovskim i drugim rođačkim vezama sa ljudima iz našeg kluba, što aspolutno nema veze sa istinom”, navodi se u pismu Todorića.

On je rekao i da se na većinu sudija vrši konstantan pritisak.

“Na većinu sudija se vrši konstantan pritisak uz pretnje, pa se čak čelnici kluba iz Crvene zvezde Telekom ne libe da u poluvremenu i posle završetka utakmice ulaze u hodnik u zabranjenoj zoni. Od strane rukovodećih ljudi Crvene zvezde Telekom zahteva se da se pojedinim sudijama kontrolišu bankovni računi”, naveo je Todorić.

Sportski direktor Partizana je kazao da je sve to već proizvelo efekat, pošto pojedine sudije javno govore za koga će suditi u finalu.

“Sve to kumulativno je proizvelo efekat da su se pojedine sudije već deklarisale da apsolutno stanu na stranu Crvene zvezde Telekom, misleći da će na taj način obezbediti sebi potpunu sigurnost i uspešnu sudijsku karijeru. Tu pre svega mislimo na Uroša Oberkneževića, koji javno u košarkaškim krugovima priča da se opredelio za stranu za koju će da sudi na utakmicama plej-ofa”, rekao je Todorić.

Finalna serija plej-ofa između Partizana i Crvene zvezde počinje u sredu, 5. maja.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.