Nelson: Najvažnija je pobeda u prvoj utakmici!

"Igrali smo mnogo puta protiv Partizana ove godine. Biće zabavno, ovo je očekivano finale i ne bismo želeli da bude drugačije. Za nas je najvažnije da pobedimo u prvom meču. To je najvažnija utakmica u seriji. Možda su malo svežiji, imali su više odmora, ali mi smo igrali utakmice i možda smo u boljem ritmu", rekao je Nelson za klupski sajt.

Crvena zvezda sinoć u majstorici pobedila Mega Vizuru sa 77:68 i plasirala se u finale plej-ofa, a aktuelni šampion Partizan je sa 2:0 izbacio Vojvodinu.

"Najvažnije je da smo u finalu. Mega je učinila sve da igramo jednu đavolski tešku seriju. Imali su sjajnu godinu, uradili mnogo toga dobrog u svim mečevima polufinala. Ključ je bio tokom treće četvrtine, kada smo shvatili šta bi trebalo da radimo", rekao je on.

Zvezda i Partizan su ove sezone odigrali šest utakmica, a crveno-beli
su zabeležili četiri pobede.

"Nema mnogo veze da li igramo pred našim ili njihovim navijačima, to su isti timovi. Ovo je veliko rivalstvo, svaki igrač se oseća posebno, jer će biti deo ovakve serije. Pokušaćemo da sezonu završimo trofejom", rekao je Nelson.

Prva finalna utakmica igra se u sredu od 19 sati, a Partizan će, kao prvi iz Superlige, imati prednost domaćeg terena.

Finalna serija igra se na tri pobede, a druga i treća utakmica na programu su 7. i 10. juna. Ako bude potrebno, četvrti meč igrao bi se 12. a peti meč 15. juna.

Beta

Pogledajte još