Radio-televizija Kosovo počela emitovanje na srpskom

Generalni direktor RTK Mentor Šalja je za prištinske medije rekao da je početak rada RTK 2, koji je uglavnom na srpskom jeziku, korak ka stvaranju platforme te televizije s novim kanalima.

"Kanal 2 je od posebne važnosti zato što je njegova publika uglavnom iz srpske zajednice, koja do sada nije imala svoj javni informativni 'prozor', osim nekih privatnih kanala. Program koji će se emitovati na ovom kanalu, biće u službi srpske zajednice", rekao je Šalja.

Direktor RTK je rekao da se teži tome da program bude što više apolitičan i da se bavi svakodnevnim problemima života građana.

Direktor RTK 2 Žarko Joksimović je rekao da to nije samo srpska televizija ili kako u zakonu stoji Televizija RTK 2, program na srpskom jeziku: "Ova televizija će emitovati i program na bosanskom, turskom i romskom jeziku", rekao je Joksimović

On kaže da će septembra krenuti i istraživački serijali, dokumentarni programi, emisije o očuvanju identiteta, kulture i jezika zajednica koje žive na Kosovu.

Joksimović je istakao dobru saradnju s prvim kanalom RTK i izrazio očekivanje da će oba programa funkcionisati kao jedna kuća.

Na RTK 2 radi oko 50 ljudi, među kojima je desetak novinara, nekoliko urednika, snimatelja, montažera i ostalog osoblja.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još