Napadnuta vlasnica gej kvarta "Egal port" na javnoj raspravi

0

Na javnoj raspravi održanoj u opštini Savski venac o gej centru "Egal Port" otvorenom u Beogradu, jedan stanar fizički je nasrnuo na predsednicu udruženja Egal. Policija je uhapsila napadača.

Gej centar koji je otvoren u Beogradu uznemirio je duhove. Pozivajući se na neraščišćene pravno imovinske odnose, na zahtev advokata Đorđa Mara koji je u sporu sa preduzećem “Morava”, vlasnikom prostora gde je otvoren gej centar, organizovana je javna rasprava u opštini Savski venac.

Iako su svoj dolazak na ovu raspravu na svom sajtu najavile i pristalice desničarske organizacije “Dveri” koje su pokrenule i peticiju protiv otvaranja “Egal porta”, jer je “u blizini porodilišta i Ruske kuće”, na skupu se nisu pojavili.

Ipak, na raspravi se pojavilo 15 do 20 stanara zgrade koji se protive otvaranju gej centra u njihovom komšiluku.

Jedan od njih (45) bio je posebno agresivan i napao je predsednicu udruženja “Egal” i vlasnicu “Egal porta” Vesnu Zorić, udario je u glavu i počeo da je čupa za kosu, dok je drugi pretio da će “dovesti navijače”, prenosi portal “Mondo”.

S obziom na to da je policija i pre početka rasprave procenila da se radi o visokorizičnom skupu i postavila jake policijske snage kod opštine, napadača su pripadnici interventne brigade odmah uhapsili.

Policija dežura i u Ulici kraljice Natalije, gde se i nalazi prvi LGBT centar u Beogradu ” Egal Port”.

(Izvor: Blic )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.