Kosovski oficir za vezu dolazi u Beograd 17. juna

0

Plan implementacije briselskog sporazuma trebalo bi da bude završen do 16. juna, a tada se mogu očekivati i prvi vidljivi koraci terenu, saznaje “Blic”. Prvi radni dan oficira za vezu kako za “Blic” kaže Dejan Pavićević biće 17. juna.

On će tada biti u Prištini, a u Beogradu prištinski oficir Ljuljzim Peci. Oficiri će imati obezbeđenje – Pavićevića će čuvati Kosovska policijska služba, a Pecija MUP Srbije.

Pavićević u razgovoru za “Blic” otkriva da su u toku završne pripreme i da se trenutno traži odgovarajući smeštaj za osoblje iz Beograda. Administracija Beograda neće biti u Gračanici, nego upravo u Prištini.

Niti ja, niti kolega iz Prištine nemamo diplomatski status, niti imunitet. Zato će nas obezbeđivati policija. Mene Kosovska, a njega pripadnici MUP-a Srbije. Neće biti posebne kancelarije za vezu, niti je reč o ambasadorima, kako se to pokušavalo predstaviti. Radićemo pri kancelarijama EU“, kaže Pavićević.

On dodaje da će u osoblju iz Beograda osim njega biti i asistent za administrativne poslove i vozač.

Još uvek nije određen asistent i to bi trebalo uskoro da bude okončano“, najavljuje Pavićević i dodaje da će komunikacija Beograda i Prištine biti brža, a problemi će moći na licu mesta da se rešavaju.

Oficir za vezu Prištine Ljuljzim Peci bio je od maja prošle godine ambasador Kosova u Švedskoj. Ambasada Kosova u Štokholmu je nerezidentna diplomatska misija.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.