Ministarka sporta i ambasadori obišli Univerzitetsko selo

BEOGRAD, 25. maja 2009. (Beta) - Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković izjavila je da je "jedan od zadataka Univerzijade da ostavi dobar utisak i da otkrije koliko su Beograd i drugi gradovi domaćini lepi".

"Želela bih i da pošaljemo poruku o tome koliko je važan sistem vrednosti koje sport prenosi mladim ljudima", rekla je Samardžić-Markovic za vreme obilaska Univerzitetskog sela sa ambasadorima, otpravnicima poslova i konzulima 27 država.

Kako se navodi u saopštenju preduzeća Univerzijada 2009, ona je istakla ulogu volontera i izrazila nadu da će njihov entuzijazam biti jedan od najlepših utisaka koje će učesnici poneti.

Ambasadori su se uverili da se radovi u Univerzitetskom selu privode kraju i da će svi sportisti imati na raspolaganju sve ono što im je neophodno da bi postizali vrhunske sportske rezultate.

Univerzitesko selo prostire se na površini od 15 hektara na kojima je 14 stambenih zgrada i dva poslovna objekta. Celo naselje biće do 15. jula potpuno u funkciji Univerzijade.

Na Univerzijadi koja će se održati od 1. do 12. jula 2009. godine učestvovaće više od 10.000 sportista iz 140 država.

Pogledajte još